Life&style

O njoj je pisao i Vogue: "skrivena” plaža na Jadranu koja je pravi raj za sve one koji ne vole gužvu

Kad razmišljamo o odmoru na plaži, najčešće zamišljamo odmor na osamljenoj plaži, uz zvuk mora i miris kreme za sunčanje. No, realnost je često puno drugačija pa se nađemo na prenapučenoj obali gdje jedva imamo mjesta za svoj ručnik. Upravo zato smo oduševljeni kad nađemo mjesto koje je kao stvoreno za opuštanje u osami i uživaju u netaknutoj ljepoti prirode, srećom kod nas postoje brojni skriveni dragulji koji samo čekaju da ih otkrijemo.

Možda vas zanima Tirkizna uvala Lojena do koje se može doći samo brodom najljepša je plaža Kornatskog arhipelaga Rubrika Life&style Life&style

Jedan takav dragulj je skrivena plaža Betina špilja, u Dubrovniku, koja je pravi raj za posjetitelje koji ne vole gužvu. To je potvrdilo i francusko izdanje časopisa Vogue, Vogue Paris, koji je ovu plažu 2020. godine uvrstio u 8 najljepših plaža u Hrvatskoj za kupanje.

Lokacija i pristup Betinoj špilji

Betina špilja nije tipična plaža na koju je lako i jednostavno doći. Nalazi se na dubrovačkim obalnim hridima, daleko od gradske vreve, između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku dubrovačkog matematičara i fizičara Marina Getaldića kojeg su zvali Bete.

Možda vas zanima Neponovljivo iskustvo i čarobne fotografije: na jadranskim otocima nudi se jahanje u moru i kupanje s konjima Rubrika Life&style Life&style

Da bi došla do ovog skrivenog raja, morat ćeš iznajmiti kajak ili čamac u starogradskoj luci ili plivati dok ne stigneš do nje jer do nje nije moguće doći pješice. Ako odlučiš plivati do ove plaže, najbolja opcija je da kreneš s plaže Gjivovići. Ovo je savršeno mjesto za one koji žele pobjeći od gužve i uživati ​​u miru Jadranskog mora, stoga se isplati malo pomučiti da bismo došli do nje.

Prirodna ljepota i mir

Pravo blago Betine špilje je njena prirodna ljepota i mir. Bistra plava voda Jadranskog mora, zadivljujuće formacije litica i bujno zelenilo stvaraju prizor savršen za fotografiranje. Plaža je šljunčana, a dobro je znati i da je, zbog njezine pozicije, u popodnevnim satima hlad na ovoj plaži, stoga ako želiš uhvatiti i koju zraku sunca, najbolje vrijeme za posjetiti ovu plažu su prijepodnevni sati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olha Podobied (@itsmeolha)

Možda vas zanima 10 najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj: sinonim su za uživanje na moru i pravi jadranski Maldivi Rubrika Life&style Life&style

Betina špilja u Dubrovniku skriveni je raj, savršen za one koji se vole opuštati ili možda roniti na plaži bez gužve. Njezin udaljeni položaj, zapanjujuća prirodna ljepota i raznovrsne aktivnosti čine Betinu špilju mjestom koje bi svakako trebalo biti na tvom popisu za posjetiti ovo ljeto.

Photo: Instagram @dubrovnik_em_portugues
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Prekrasno