- Ulje je svestrano i neizostavno u kuhinji i mnogi od nas ga imaju u kuhinjskom ormariću
- Međutim, budi oprezna, ovu popularnu vrstu ulja treba čuvati drugačije
- Pogađaš li o kojoj je vrsti ulja riječ?
Neki imaju više, drugi manje – ali većina kućanstava ima jedno zajedničko: zalihu u kuhinji. Uostalom, za kuhanje su redovito potrebne osnovne namirnice poput riže, tjestenine ili brašna. Kako bi radne površine bile slobodne i kuhinja bila uredna, većina stvari se sprema u kuhinjske ormariće ili u posebne ostave. Ali, nažalost, to nije uvijek najbolji izbor. Neke stvari završe kod nas u smočnici ili u kuhinjskom ormariću, premda bi ih bilo bolje čuvati ohlađene ili zamrznute – poput ovog popularnog ulja.
Sezamovo ulje ne smiješ čuvati u kuhinjskom ormariću
Sezamovo ulje je popularno ulje u mnogim kućanstvima zbog svoje egzotične note, ali ne smije se čuvati u smočnici ili kuhinjskom ormariću za dugotrajnu upotrebu. U usporedbi s drugim uljima, ova sorta je posebno sklona brzom užegnuću ako se ne čuva na hladnom mjestu.
Kada se normalno skladišti, počinje se razgrađivati brže od ostalih vrsta ulja, što može uzrokovati da poprimi neugodan miris ili okus te uzrokovati zdravstvene probleme kada se konzumira. Kako bi to spriječila, sezamovo ulje trebaš čuvati u hladnjaku ili čak u zamrzivaču. Na taj način možeš odgoditi razgradnju i spriječiti da se pokvari.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.