Life&style

3 prekrasna wellnes resorta, na svega nekoliko sati vožnje izvan Hrvatske

  • Sa zimovanjem još nismo završili, a proljetni su praznici pred vratima - kamo pobjeći na dan, dva?
  • I dok more imamo "kod kuće", ovo je doba možda vrijeme za istražiti neka mjesta izvan Hrvatske na kojima još niste bili
  • Red kupanja, red masaže, red istraživanja lokacija, to je što predlažemo

Ako nisi zaljubljenica u snijeg i skijaške staze, druga tipična opcija za zimski i proljetni odmor je svakako neko brčkanje na toplome. I pritom ne mislimo na Sejšele... Makar se čini da maji Šuput tamo nije bilo loše pred tjedan, dva... Jedna od ugodnih zimskih opcija je i odmor u nekom od spa resorta u koje smo može skoknuti na dva, tri dana pa je poželjno da nisu predaleko.

Od raznolikih sadržaja bazena, masaža, parnih kupelji i beauty tretmana, pa sve do uživanja u pogledu na krajolik s udobnih ležaljki, sve to nude spa resorti. Ako odmaranje u nekom resortu želiš spojiti s putovanjem izvan granica Hrvatske i time proširiti svoje vidike posjećujući kao turist neki novi kraj, onda su ovi prijedlozi definitivno za tebe. Susjedna Slovenija, Mađarska, Italija pa onda i Austrija ovisno što ti je najbliže, nude predivne opcije od kojih nam i ovako, pri razgledavanju fotografija zastane dah. 

Možda vas zanima Atlantis The Royal: U Dubaiju se otvara najluksuzniji resort na svijetu, zavirili smo u tu raskoš Rubrika Life&style Life&style

Terme Gellért, Budimpešta, Mađarska

Ideja o odlasku u spa resort u Mađarsku, možda nije prva koje bi nekome pala na pamet, međutim Budimpešta nije na kraju svijeta posebice ako živite u Zagrebu, Osijeku ili negdje između, a osim u vizirama i restoranima ovog predivnog grada, jednako se uživa i u njihovim termama Gellért, koje svakog ljubitelja arhitekture ostavlja bez daha. Vrhunski primjer secesijske arhitekture, njegovi jedinstveni prostori i uzbudljive boje, oduševit će na prvu. 

 | Autor: Gellert Baths Budapest, Facebook Gellert Baths Budapest, Facebook Foto: Gellért Baths, Facebook

 

Orhidelia Wellness, Terme Olimia Podčetrtek, Slovenija

Definitivno najbliža zemlja za odlazak u spa oazu je Slovenija. Arhitektura Orhidelia resorta u sklopu Terma Olimia stopljena je s prirodom kojoj se u potpunosti prilagođava i uklapa se u tamošnji okoliš. 

Wellness Orhidelia je prije više od deset godina otvorio vrata u svijet termalnih užitaka, više je puta izabran za Naj wellnes, a gostima nudi unutarnji mir doj dočaravaju, ali i potiču ljubičasta boje kojima je wellnes, ali i bazeni osvjetljen i miris okolnih borova. Kad se u pomiješaju crvena boja energije i plava boja duhovnosti, nastaje ljubičasta koja uravnotežuje um i emocije, kažu. Moć gejzira ili tok spore rijeke, čarobna svjetlosna jama, podvodna glazba, masažne ležaljke i gutljaj vina u vodenom baru Amita. Tko bi odolio?

Možda vas zanima Kućica na drvetu pokraj Plitvica, s pogledom na šumu prekrivenu snijegom vrlo je romantična Rubrika Life&style Life&style

Bio hotel Stanglwirt, Austrija

Na otprilike pet sati od Zagreba pored mnogima omiljene skijaške destinacije Kitzbühel, smjestio se ovaj predivni hotel nerijetko naslovljen i kao naljepši spa resort u Austriji. Građen je kao skupina malih koliba unutar kojih su brojni spa sadržaji. Boraviti u ovom hotelu tijekom zimskih mjeseci definitivno je priča za sebe. 

U spa centru s 5 zvjezdica ovog odmarališta s vlastitom organskom farmom, opuštanje je glavni prioritet: tretmani u Green Spa Resortu, kompleks sauna Stanglwirt, gdje možete birati između čak 5 sauna i 3 parne kupelji, energetski učinak vode u vodenim svjetovima ili punjenje baterija u zoni za opuštanje Oasis of Stillness.

Možda vas zanima Ideja za win-win putovanje: mjesto gdje se djeca zabavljaju, a roditelji uživaju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Gellert Baths Budapest, Facebook

Komentari 0