Life&style

Ideja za win-win putovanje: mjesto gdje se djeca zabavljaju, a roditelji uživaju

  • Falkensteiner Family Hotel Diadora najbliže je utopijskoj slici obiteljskog odmora: velika je šansa da će godišnji ovdje protjecati uz sretne i zabavljene klince te roditelje koji će uloviti i trenutke samo za sebe
  • U ovom children friendly hotelu s pet zvijezdica u Resortu Punta Skala na snazi je edutainment koncept za djecu od 0 godina naviše, nudeći od igraonice za bebe do nogometne akademije i robotike za starije
  • S druge strane resorta je sasvim drukčiji svijet: raskošni spa svijet, bazeni bez tobogana i mirni užici, bez djece u fokusu, hotela Iadera te ponuda kluba Fortis, od teretane i osobnog trenera do sportskog bara

Ovaj tekst nije posvećen samo roditeljima s malom djecom. Nije posvećen niti samo djeci. Ni roditeljima čija su djeca tako velika da im ne pada napamet više ići ikamo s roditeljima nego opet idu sami, kao nekad. Niti onima koji na odmoru žele mir, zabavu i opuštanje daleko od vesele dječje graje. A zapravo je posvećen svima njima. Pa, krenimo od ove prve dvije kategorije.

Nedavno je Falkensteiner Family Hotel Diadora na Punta Skali nedaleko od Zadra predstavljen kao "najuzbudljivije mjesto na Jadranu za obiteljski odmor". 

 | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences

Učenje kroz igru, zabava, eko edukacija i cijeli niz drugih atrakcija za djecu dolazi kroz koncept edutainment odmora za sve dječje uzraste, od beba do tinejdžera. Ova utopija za roditelje znači, primjerice, baby glazbene radionice gdje će brigu o onim najmlađima ili taktilno upoznavanje svijeta oko sebe, do tri godine preuzeti teta čuvalica (a mogu sudjelovati i mame i tate) i gdje najmanji mogu čak i drijemnuti, umoreni igrom.

 | Autor: Falkensteiner Hotels & Residences Falkensteiner Hotels & Residences

 | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences

Za starije su ovdje radionice zdrave prehrane u kojoj djeca sama kuhaju svoj zdravi obrok, robotika, 3D modeliranje, znanstveni eksperimenti, mali izviđači, nogometna akademija...

 | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences  | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences  | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences

Na više od 1200 m² igre i zabave su i kino, zabavni Playmobil kutak, wellness svijet Falky Spa, brojni sportski tereni, vanjski zid
za penjanje, bazen s toboganom te lijepo uređen prostor za gaming i kuglanje u klubu Fortis koji se također nalazi u sklopu resorta.

Zabava ne prestaje ni u sobama - u svakoj je jedan kutak namijenjen zabavi djece, na primjer sa zidom za penjanje i mrežom u koju se mogu popeti i s visine promatrati sobu.

 | Autor: Falkensteiner Hotels & Residences Falkensteiner Hotels & Residences

Također, sve sobe imaju odvojenu spavaću sobu za klince, s veselo oslikanim zidovima i u vedrim bojama - što je zapravo i zaštitni znak uređenja interijera cijelog hotela.

 | Autor: © Falkensteiner Hotels & Residences © Falkensteiner Hotels & Residences

Sretni, zabavljeni i ispunjeni klinci te još sretniji, opušteni roditelji koji uspjevaju uloviti i trenutke za sebe, nije li to najbliže utopijskom godišnjem odmoru? A što zapravo za roditelje znače ti trenuci za sebe? Pa... možda je dovoljno pohvaliti Diadorinu spa zonu s prostranim saunama. Ovo "prostranim" naglašavamo jer ni u hotelima s pet zvjezdica saune, whirpooli i pripadajući loungeovi ne nude baš previše kvadrata. Ovdje veličina ne garantira veću gužvu već dapače, uživanje bez ulaženja u tuđi intimni prostor. Diadora je najbliže tome što jedan hotel namijenjeni obiteljima može biti, svijetu zen roditelja i zabavljene djece, bez plača i strke.

 | Autor: Falkensteiner Hotels & Residences Falkensteiner Hotels & Residences

Nikako nije zanemariva ni činjenica što je ovaj children friendly hotel osvojio i petu zvijezdicu. Osim što su svi javni prostori hotela dignuti na novu razinu (jesmo li spomenuli veliku otvorenu igraonicu koju djeca mogu koristiti 24 sata dnevno i Biberoniju, prostranu "čajnu kuhinju" pokraj nje, gdje goste čekaju besplatne pelene i mliječne kašice za najmlađe, svježe voće i blenderi za njih, stolovi za presvlačenje, čak i perilica rublja?) to znači i da je hrana koja se nudi također vrhunska. Eh, tu svakako roditelji dolaze na svoje.

 | Autor: Falkensteiner Hotels & Residences Falkensteiner Hotels & Residences

Kuhinja je izvrsna, vrlo raznolika, uz sjajnu ponudu vrlo različitih jela. Za ilustraciju, od svježeg voća možemo si napraviti smoothie po vlastitom ukusu, a za doručak vas ovdje ne čeka maslac nego 6, 7 vrsta maslaca: slani, neslani, za začinskim biljem... i sve moguće vrste mlijeka, pa tako i sva biljna: bademovo, zobeno, kokosovo, sojino, rižino... Možda prozaične namirnice, ali dočaravaju širinu ponude. Riblja jela, po nekoliko njih su uključena u svaki obrok, a ona stepenica više vidi se i u ponudi netipičnih delicija poput motara u ulju ili svježih kapara. Sve izvanredna okusa - ne bi se reklo da se ovdje, u srcu sezone kuha i za 2 tisuće ljudi odjednom.

 | Autor: Falkensteiner Hotels & Residences Falkensteiner Hotels & Residences

Ono što će odševljava mališane, ali i sve odrasle ljubitelje slatkiša je zasebna, poprilično velika soba sa slaticama, na ulazu u restoran. Kao da vas je netko teleportirao u neki čarobni svijet Willyja Wonke. Uređena u roza tonovima i u sladunjavom američkom stilu iz šezdesetih, nudi od raznih vrsta svježih kolača na etažerima do keksa i lizalica u velikim staklenkama - uzmi što ti srce želi (a želimo sve!)

 | Autor: Privatni album Privatni album

No ovaj dječji raj nije sve što Faklensteiner na Punta Skali nudi. Prošećemo li na drugi kraj resorta, preko brojnih sportskih terena, od minigolfa do košarke i tenisa (ispod kojih je skrivena garaža tako da nijedan auto u resortu nije vidljiv) i diveći se nasadima mediteranskog cvijeća i bilja, dolazimo u sasvim drugo okruženje. Ovdje je luksuzni hotel Iadera i klub Fortis, a uz bazen ovdje vlada mnogo mirnija atmosfera nego uz dječje tobogane. E, tu će doći na svoje oni kojima djeca nisu u fokusu... Da, ovdje je sve podređeno opuštanju i odmoru odraslih. 

Tu je ogromni spa koji nudi s pregršt tretmana, više vrsta sauni, masaže; tu su i unutarnji i vanjski bazeni (i bar, naravno) te sadržaji Fortis kluba s fitness centrom, osobnim trenerom, sportskim barom, a u blizini je i restoran Planika, na samoj plaži u sjeni maslina i borova i pogledom na more. 

 

Photo: © Falkensteiner Hotels & Residences

Komentari 0