Life&style

Ovo su 3 najpopularnije vježbe za vitku figuru koje su osvojile Internet. Doznaj zašto

  • Donosimo 3 superučinkovite vježbe koje imaju veliki broj poklonika na Internetu
  • Superman, Mountain Climber te škarice kruna su svakog kvalitetno odrađenog treninga i najbolji put za postizanje dugoročnih rezultata
  • Stiglo nam je proljeće i sada je pravo vrijeme da zasučeš rukave i zadaš udarac onim kalorijima iz hamburgera u kojima si nekoć toliko uživala

Ako želiš imati guzu poput Jen Selter, a struk uzak kao Jennifer Lopez, naravno, trebaš se za početak odlijepiti od ekrana i pokrenuti. A ako si se ikada pitala postoje li vježbe koje svojim izvođenjem pogađaju sve dijelove tijela i osim što guzu i leđa čine čvrsto oblikovanom, ravnaju i trbuh - odgovor je zaista postoje! Bez obzira jesi li početnica u vježbanju ili već imaš utakmica u nogama, bolje rečeno prijeđenih kilometara kada je o treninzima riječ, Superman, Mountain Climber i škarice kraljice su vježbi koje moraš uvrstiti u svoj plan. 

Superman

Nije baš da se osjećamo kao superjunakinje dok znojne s raznim grimasama pokušavamo izvesti neke vježbe. Ali, evo ti prilike! Vježba snage poznata pod nazivom Superman sasvim opravdava naziv. Toliko je moćna da će djelovati na mišiće donjeg dijela leđa, cijelog trupa (da da, guza i trbuh) i nogu. Ne samo što ćeš ojačati svoje tijelo vjerojatno naviknulo na sate sjedanja, dobit ćeš i bolju fleksibilnost i stabilnost pokreta. Iako postoji puno varijacija ove jednostavne, ali iznimno učinkovite vježbe, objasnit ćemo ti kako izgleda u basic varijanti.

 | Autor: PIK PIK

Pripremi prostirku ili jednostavno prebaci čisti ručnik preko tepiha na koji ćeš leći okrenuta trbuhom prema podu. Ispruži ruke iznad glave sasvim uspravno, izduži mišiće nogu, a glavu pokušaj zadržati u opuštenom položaju gledajući licem prema dole. Stisni mišiće trupa kako bi stabilizirala kralježnicu podižući istodobno obje ruke te obje noge nekoliko centimetara iznad poda. Vrat i glavu zadrži u neutralnom položaju. Pokušaj ostati u ovoj pozi 3-5 sekundi, a zatim se polako vrati u početni položaj i ponovi vježbu.

Tri seta vježbi po 10-12 ponavljanja bit će sasvim dosta, naravno i manje ako si početnica.

Mountain Climber

Osvajanje vrhova planina sigurno bi te dovelo u formu, ali i mi dalje ostajemo na podu uz odlične vježbe bez opreme koje će aktivirati tvoje cijelo tijelo. Mountain Climber kombinira visoki plank i rad nogu, a ova basic vježba odlična je i za početnike. Pokrenut će ti mišiće trupa, ramena, tricepsa, stražnjice, ali i ubrzati metabolizam i pomoći u sagorijevanju kalorija. Naposljetku, donijet će ti i onaj kick samopouzdanja kada se ovog ljeta skineš u kupaći kostim. Znamo da si nestrpljiva, evo kako ćeš je izvesti.

 | Autor: PIK PIK

Postavi se u visoki plank tako da su ruke položene ispod ramena, trup neka ti bude ravan, trbušni mišići zategnuti te glava poravnata s tijelom. Ravnomjerno rasporedi težinu tijela između ruku i nožnih prstiju. Jedno koljeno privuci prsima što bliže možeš i vrati u početni položaj, a zatim ponovi isti pokret s drugim koljenom. Dok u brzom ritmu izmjenjuješ ove pokrete ne zaboravi disati, ali i držati kukove spuštenima.

Vježbe možeš izvoditi u intervalima od 40 sekundi aktivnosti i 20 sekundi odmora, odnosno ako si dovoljno snažna i po 60 sekundi vježbanja uz 10 sekundi odmora.


Škarice

Iskorak je tako jednostavna, a vrlo popularna vježba! Kada bi u bilom kojem trenutku provirila u teretanu, sigurno bi naišla na nekoga tko predano izvodi neku od varijacija ove vježbe. Najviše usmjerena na mišiće donjeg dijela tijela, osobito guzu, ova vježba izvrsna je i za one koje se žele riješiti viška masnog tkiva. Uglavnom, obožavat će je sve one koje s ovog ljetovanja ne žele ponijeti i uspomene o celulitu, a najbolje je izvoditi u popularnim škaricama odnosno kombinaciji iskoraka i skoka u vis.  | Autor: PIK PIK

Napravi iskorak s jednom nogom naprijed savinutom pod pravim kutem, dok drugu nogu izbaci prema unazad savijajući je u koljenu gotovo dodirujući tlo. Poskoči što više možeš i dok si u zraku zamijeni noge – prednje stopalo sada će biti otraga, a stražnje stopalo naprijed. U dodiru s podom na noge se dočekaj u iskoraku i naizmjenice ponavljaj nekoliko puta. Također, dok izvodiš skok možeš i zamahivati rukama što će tvoju vježbu napraviti još učinkovitijom.  

Škarice možeš ponoviti koliko god puta hoćeš, ali potrudi se napraviti barem tri seta vježbi

"Genetika igra ulogu do određenog stupnja, ali vjerujem da možeš promijeniti oblik svoje stražnjice i tijela općenito. Ovo je ljepota treninga s utezima. Brojne se djevojke boje trenirati s utezima, ali to je jedini način da svoje tijelo promijeniš i oblikuješ po svom ukusu. Pravilnim treningom i prehranom možeš povećati i promijeniti izgled stražnjice, vidjela sam i doživjela to iz prve ruke", rekla je fitness trenerica Rachel Dillon.

Dakle, trebaš vježbati i zdravo jesti, paziti na svoje tijelo, ali ne trebaš vježbati do iznemoglosti i gladovati - pravilan izbor vježbi kao što su navedene te pravilan izbor namirnica bit će dovoljni da te dovedu do željenih rezultata.

PIK šunke idealan su odabir za sve one koji žele ukusno jelo, ali i paze na svoje tijelo. Sadrže samo 2% masnoće pa je uz njih vrlo lako biti i sit… i fit! Saznaj više!

Photo: Shutterstock

Komentari 0