Life&style

Ovo su 3 najpopularnije vježbe za vitku figuru koje su osvojile Internet. Doznaj zašto

  • Donosimo 3 superučinkovite vježbe koje imaju veliki broj poklonika na Internetu
  • Superman, Mountain Climber te škarice kruna su svakog kvalitetno odrađenog treninga i najbolji put za postizanje dugoročnih rezultata
  • Sada je pravo vrijeme da zasučeš rukave i zadaš udarac onim kalorijima iz hamburgera u kojima si nekoć toliko uživala

Ako do ljeta želiš biti u top-formi naravno, trebaš se za početak odlijepiti od ekrana i pokrenuti. A ako si se ikada pitala postoje li vježbe koje svojim izvođenjem pogađaju sve dijelove tijela i osim što guzu i leđa čine čvrsto oblikovanima, ravnaju i trbuh - odgovor je - zaista postoje! Bez obzira jesi li početnica u vježbanju ili već imaš utakmica u nogama, bolje rečeno prijeđenih kilometara kada je o treninzima riječ, Superman, Mountain Climber i škarice kraljice su vježbi koje moraš uvrstiti u svoj plan. 

Superman

Nije baš da se osjećamo kao superjunakinje dok znojne s raznim grimasama pokušavamo izvesti neke vježbe. Ali, evo ti prilike! Vježba snage poznata pod nazivom Superman sasvim opravdava naziv. Toliko je moćna da će djelovati na mišiće donjeg dijela leđa, cijelog trupa (da da, guza i trbuh) i nogu. Ne samo što ćeš ojačati svoje tijelo vjerojatno naviknulo na sate sjedanja, dobit ćeš i bolju fleksibilnost i stabilnost pokreta. Iako postoji puno varijacija ove jednostavne, ali iznimno učinkovite vježbe, objasnit ćemo ti kako izgleda u basic varijanti.

 | Autor: PIK PIK

Pripremi prostirku ili jednostavno prebaci čisti ručnik preko tepiha na koji ćeš leći okrenuta trbuhom prema podu. Ispruži ruke iznad glave sasvim uspravno, izduži mišiće nogu, a glavu pokušaj zadržati u opuštenom položaju gledajući licem prema dole. Stisni mišiće trupa kako bi stabilizirala kralježnicu podižući istodobno obje ruke te obje noge nekoliko centimetara iznad poda. Vrat i glavu zadrži u neutralnom položaju. Pokušaj ostati u ovoj pozi 3-5 sekundi, a zatim se polako vrati u početni položaj i ponovi vježbu.

Tri seta vježbi po 10-12 ponavljanja bit će sasvim dosta, naravno i manje ako si početnica.

Mountain Climber

Osvajanje vrhova planina sigurno bi te dovelo u formu, ali i mi dalje ostajemo na podu uz odlične vježbe bez opreme koje će aktivirati tvoje cijelo tijelo. Mountain Climber kombinira visoki plank i rad nogu, a ova basic vježba odlična je i za početnike. Pokrenut će ti mišiće trupa, ramena, tricepsa, stražnjice, ali i ubrzati metabolizam i pomoći u sagorijevanju kalorija. Naposljetku, donijet će ti i onaj kick samopouzdanja kada se ovog ljeta skineš u kupaći kostim. Znamo da si nestrpljiva, evo kako ćeš je izvesti.

 | Autor: PIK PIK

Postavi se u visoki plank tako da su ruke položene ispod ramena, trup neka ti bude ravan, trbušni mišići zategnuti te glava poravnata s tijelom. Ravnomjerno rasporedi težinu tijela između ruku i nožnih prstiju. Jedno koljeno privuci prsima što bliže možeš i vrati u početni položaj, a zatim ponovi isti pokret s drugim koljenom. Dok u brzom ritmu izmjenjuješ ove pokrete ne zaboravi disati, ali i držati kukove spuštenima.

Vježbe možeš izvoditi u intervalima od 40 sekundi aktivnosti i 20 sekundi odmora, odnosno ako si dovoljno snažna i po 60 sekundi vježbanja uz 10 sekundi odmora.


Škarice

Iskorak je tako jednostavna, a vrlo popularna vježba! Kada bi u bilom kojem trenutku provirila u teretanu, sigurno bi naišla na nekoga tko predano izvodi neku od varijacija ove vježbe. Najviše usmjerena na mišiće donjeg dijela tijela, osobito guzu, ova vježba izvrsna je i za one koje se žele riješiti viška masnog tkiva. Uglavnom, obožavat će je sve one koje s ovog ljetovanja ne žele ponijeti i uspomene o celulitu, a najbolje je izvoditi u popularnim škaricama odnosno kombinaciji iskoraka i skoka u vis.  | Autor: PIK PIK

Napravi iskorak s jednom nogom naprijed savinutom pod pravim kutem, dok drugu nogu izbaci prema unazad savijajući je u koljenu gotovo dodirujući tlo. Poskoči što više možeš i dok si u zraku zamijeni noge – prednje stopalo sada će biti otraga, a stražnje stopalo naprijed. U dodiru s podom na noge se dočekaj u iskoraku i naizmjenice ponavljaj nekoliko puta. Također, dok izvodiš skok možeš i zamahivati rukama što će tvoju vježbu napraviti još učinkovitijom.  

Škarice možeš ponoviti koliko god puta hoćeš, ali potrudi se napraviti barem tri seta vježbi

"Genetika igra ulogu do određenog stupnja, ali vjerujem da možeš promijeniti oblik svoje stražnjice i tijela općenito. Ovo je ljepota treninga s utezima. Brojne se djevojke boje trenirati s utezima, ali to je jedini način da svoje tijelo promijeniš i oblikuješ po svom ukusu. Pravilnim treningom i prehranom možeš povećati i promijeniti izgled stražnjice, vidjela sam i doživjela to iz prve ruke", rekla je fitness trenerica Rachel Dillon.

Dakle, trebaš vježbati i zdravo jesti, paziti na svoje tijelo, ali ne trebaš vježbati do iznemoglosti i gladovati - pravilan izbor vježbi kao što su navedene te pravilan izbor namirnica bit će dovoljni da te dovedu do željenih rezultata.

Ako se želiš riješiti viška kilograma i pripremiti za plažu, može ti pomoći Herbafast Health & Summer paket. Uz Herbafast proizvode i individualizirani plan prehrane, Herbafast ti poklanja mini Summer poklon set koji sadrži zeleni ručnik za lice, naočale za sunce i jastučić za plažu. Herbafast Health & Summer paket, kao i sve ostale pakete, od 16. do 31. 5. potraži po 20 % nižim cijenama na www.herbafast.hr.
Kako započeti svoj ljetni plan? Prvih 10 dana, pije se Herbafast Detox, jedna tableta ujutro, uz povećani unos vode. Detox doprinosi eliminaciji toksina i nakupljene vode iz organizma, a pored toga smanjuje vidljivost efekta „narančine kore“.
Sljedećih 20 dana, pije se Herbafast Lady i Herbafast Fiber, Lady ujutro pola sata prije jela, a Fiber, razmućen u čaši vode, pola sata prije ručka ili večere, ovisi o tome koji ti je obrok obilniji. Herbafast Lady ubrzava metabolizam i sagorijeva mast s kritičnih područja, a u Herbafast Fiberu se nalaze biljna vlakna koja čine gelastu strukturu i zauzimaju prostor u želudcu, pa je potreba za hranom manja, a pored toga poput spužve upijaju masti i izbacuju ih iz organizma.   | Autor: Također, ako skeniraš QR kod na QR kartici, koju dobiješ u Herbafast Health & Summer boxu i pratiš opisane korake, na osnovu tvojih odgovora nutricionista Ivana Čebušnik pripremit će ti osobni 10-dnevni plan prehrane, koji ćeš koristiti u sve tri faze Herbafast zdravog mršavljenja. Sretno i uživaj na plaži u novoj top-formi!

Photo: Unsplash

Komentari 0