Life&style

Ovo sredstvo kojeg svi imamo kod kuće će ti s lakoćom otčepiti zaštopani toalet - i ne moraš prljati ruke

  • Oh, neee! Opet začepljeni toalet! Previše papira ili je netko nešto ubacio što nije trebao?
  • Naravno da nema druge nego zasukati rukave i upustiti se u neugodan posao
  • Ipak, možeš i napraviti ovu „čarobnu mješavinu“ od sastojaka koje garantirano već imaš kod kuće, a sjajno pomaže kod začepljenog toaleta

Ponekad se začepi odvod toaleta zato jer se unutra natrpao papir ili ostaci hrane koje si željela otplahnuti, a sada blokiraju odvod. Ako nemaš kemijsko sredstvo za odčepljivanje ili neku drugu napravu pri ruci, onda ti ovaj trik može pomoći. Sve što trebaš za to su deterdžent za posuđe, vruća voda i kanta.

via GIPHY

Čarobna mješavina

Stavi nešto deterdženta za posuđe u začepljenu školjku. Što više deterdženta staviš veća je šansa da će se odvod uskoro odčepiti. Pričekaj 10 do 15 minuta. Potom napuni kantu ili neku veću posudu vrućom vodom. Voda ne mora biti kipuća – dovoljna je maksimalna temperatura iz bojlera. Polako ulij vruću vodu u začepljeni toalet u kojem je deterdžent. Trik se sastoji u tome da ugriješ vodu u školjki. Vrlo brzo bi se odvod trebao odčepiti. Stalno ulijevaj toplu vodu sve dok začepljenje ne nestane do kraja.

Možda vas zanima Poklopac na WC dasci ne postoji bez veze: zašto ga treba spustiti uvijek prije povlačenja vode? Rubrika Life&style Life&style

Ako ti voda polako otiče, sačekaj dok sve ne iscuri, a potom ponovno dodaj vruću vodu. Ako ti je voda nimalo ne otiče, pokušaj najprije s vakumgumom za otčepljivanje dobiti barem malo "prostora" kako bi voda za početak mogla barem pomalo oticati. 

Nakon što si postupak s vrućom vodom ponovila nekoliko puta, morat ćeš ponoviti postupak s vakumgumom za otčepljivanje. Ovoga puta trebao bi to biti lagan posao i wc bi ti se trebao vrlo brzo otčepiti.

via GIPHY

Ako se ipak odvod brzo ne odčepi, jednostavno malo pričekaj. Proces može trajati do sat vremena. Kod doista tvrdoglavih začepljenja ti ovaj trik neće pomoći – onda nema druge nego pozvati vodoinstalatera.

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Emily_Rohu

    Emily_Rohu

    Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno posl0vati i redovito zarađivati od ... prikaži još!