Life&style

Ovo je jedini ispravan način kojim ćeš u potpunosti očistiti svoj mobitel od bakterija i virusa

  • Brojna znanstvena istraživanja ukazuju kako je naš mobitel uređaj koji je posebno pogodan za širenje virusa i bakterija
  • Mogli bismo reći da je čist mobitel pola zdravlja, a u nastavku ti otkrivamo kako ga uspješno očistiti
  • Posebnu pažnju obrati na krpice za brisanje budući da one grube teksture mogu stvoriti kontraučinak i oštetiti ekran

U jeku suzbijanja širenja virusa Svjetska zdravstvena organizacija navela je niz smjernica kojih bi se trebali pridržavati kako bi uspješno očuvali zdravlje. Uz pranje ruku i čišćenje radne jedinca (kako i domu tako i na poslu), posebna pažnja je pridana mobitelima. Naime, znanstvenici upozoravaju kako su površine mobitela također plodna područja za razvoj virusa i bakterija te da smo uzalud dezinficirali ruke ako koristimo uređaj koji prethodno nije očišćen. 

Možda vas zanima Ovih 5 stvari trebaš dobro očistiti u svojoj kući ako je netko prebolio virozu Rubrika Life&style Life&style

Kako uspješno očistiti mobitel?

Kako bi bili sigurni da na svoje lice i ruke prenosite što manje prljavštine i bakterija bitno je redovito čistiti mobilni uređaj. Prije nego kreneš čistiti mobitel obavezno ga isključi kako ne bi došlo do iskrica ili kratkoga spoja. Izbjegavaj koristiti tekućinu već odaberi specijalizirane krpice koje mogu biti vlažne i suhe. Te posebno dizajnirane krpe imaju više vlakana od ostalih vrsta krpa i kao rezultat mogu pokupiti više mikroskopskih čestica, uključujući bakterije i viruse. Pri čišćenju nemoj koristiti  tvrde krpe ili ručnike kako ne bi ogrebala i oštetila ekran. Ne savjetuje se pretjerano prčkanje po utorima za kartice ili USB utoru jer su čipovi koji se tamo nalaze iznimno osjetljivi. Kako bi uklonila prašinu iz tih dijelova možeš upuhati zrak kroz malenu slamčicu. Budi oprezna i izbjegavaj mobitel izložiti direktnom izvoru topline.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Evo kako možeš sama kod kuće napraviti sredstvo za dezinfekciju ruku Rubrika Life&style Life&style

Ako je tvoj mobilni telefon osobito prljav ili nemaš krpe od mikrovlakana, možete ga dezinficirati tako da napraviš otopinu od oko 60% vode i 40% alkohola. Koristite mali kut krpe za nježno čišćenje telefona te potom prebriši ekran suhim dijelom. Ne prskaj alkohol izravno na mobitel. S druge strane, izbjegavaj koristiti proizvode koji će utjecati na prekrivanje zaslona tvoga telefona. To uključuje sredstvo za čišćenje prozora, ocat i vodikov peroksid.

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.  
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0