Life&style

Ovo je 8 stvari koje tvoj pas može predosjetiti, neke su doista fascinantne

  • Psi su najlojalnija bića koja su privrženo svome vlasniku toliko da bi za njega dali i vlastiti život, a mogu predosjetiti njegovu sreću ili loše raspoloženje
  • Oni su s razlogom naši najdraži ljubimci - umiljati, vjerni prijatelji koji nam pružaju i traže od nas jedino bezuvjetnu ljubav
  • To je veza kao nijedna druga, zbog toga se često čini da te pas poznaje bolje od svih, a za to postoji razlog

Zahvaljujući pojačanim osjetilima, naši čupavi ljubimci mogu otkriti stvari na ljudima kojih možda nismo ni svjesni. Od trudnoće do promjene vremena, a stručnjak za kućne ljubimce iz tvrtke Mad Paws, Melanie Griffiths, dijeli s nama osam stvari koje naši četveronožni prijatelji mogu otkriti prije nas.

1. Trudnoća

Vaš pas može osjetiti da ste trudni, čak i prije nego što vi sami to možete. To je više nego samo babska priča! Njihov nevjerojatan njuh znači da mogu nanjušiti hormonalne promjene koje vaše tijelo doživljava u vrlo ranim fazama trudnoće.

2. Rođenje

 | Autor:

Još impresivnije, psi mogu osjetiti kad ste blizu poroda. Ako ste pri kraju trudnoće i otkrijete da vaš pas odbija biti blizu vas, to bi moglo biti zato što je osjetio još jednu promjenu hormona i zna da ćete uskoro roditi. Kada se bliži porod, vaš će ljubimac osjetiti potrebu da vas zaštiti i držati će se što bliže vama.

I psi imaju jezik ljubavi – prepoznaj 8 načina na koje ti tvoj pas govori da te voli

3. Strah

Izreka "Ne bojte se, psi mogu osjetiti vaš strah" možda zvuči poput nerealne priče, ali vjerovali ili ne, istina je. Strah rezultira oslobađanjem adrenalina i feromona koje psi mogu otkriti svojim nevjerojatnim njuhom. Ali u usporedbi s njihovim rođakom, vukom, vaš će vas čupavi ljubimac zaštititi umiljavanjem ako osjeti da se bojite.

Možda vas zanima Ovo je 12 najodanijih pasmina pasa na svijetu - sve bi dali za svog čovjeka Rubrika Life&style Life&style

4. Tuga

 | Autor:

Bilo da ste vlasnica psa ili ne, ovo smo vjerojatno već svi doživjeli. Čini se da vaš pas zna kad se osjećate loše i dolazi vam nježno stavljajući glavu u krilo, kao da vas želi utješiti. Psi mogu čitati vaše osjećaje čak i bez da ste išta rekli ili učinili, a kad osjetite tugu, učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi se osjećali bolje.

Možda vas zanima Dopustiti psu (ili maci) da spava u tvom krevetu? Da, jer 5 je dobrih razloga "za" Rubrika Life&style Life&style

5. Promjene u vremenu

Osim svojih izvanrednih nosova, psi imaju vrlo fino podešen sluh i mogu osjetiti oluju puno prije nego što stigne u vaše područje. Ako se vaš pas čini uznemirenim za vrijeme oblačnog vremena, moglo bi biti točno da je na pomolu oluja. U stvari, oni čak mogu osjetiti promjene u zraku, što ih može učiniti nervoznima.

6. Kad si skoro kod kuće

Jeste li se ikad zapitali zašto je vaš pas već na prozoru kad stignete pred kuću i prije nego što vas je vidio? Objašnjenje ovog nadnaravnog ponašanja opet se svodi na njegov snažni njuh. Vaša krzneni ljubimac može namirisati kako se približavate i može čuti vaše korake ili automobil mnogo prije nego što mislite.

7. Bolest

Već su dugi niz godina psi trenirani kao psi medicinske pomoći kako bi upozorili svoje vlasnike kada trebaju uzimati lijekove protiv niskog šećera u krvi ili moraju doći na sigurno mjesto prije nego što napad počne. Te im sposobnosti omogućuju da osjete bolesti kako bi zaštitili svoje vlasnike. Čak se provode i ispitivanja za korištenje pasa za otkrivanje određenih vrsta karcinoma.

8. Smrt

Neotkriveni od strane ljudi, postoje hormonske promjene kad je netko blizu smrti. Kao što psi mogu osjetiti kada će život doći na svijet, s druge strane oni navodno mogu osjetiti promjene hormona u ljudskom tijelu kad se bliži smrt.

Ovih 10 pasmina najduže žive, čak i do osam godina dulje od ostalih

 

 

Photo: None

Komentari 0