Life&style

Ovo je 6 najdugovječnijih serija, jesu li ti već dosadile?

Obožavamo gledati serije, pa nam se tako dogode dani kad odgledamo sve sezone. Lako nam je ako postoji do pet sezona, ali postoje neke serije koje se godinama vrte po tv ekranima i dosegle su dvoznamenkasti broj sezona

Za pregledati brojne sezone najpopularnijih serija svih vremena (barem ako je kriterij dugovječnost) potrebni bi bili tjedni, pa čak i ako nemaš drugih obaveza. Više od 10 sezona mnoge serije nikad ne dožive, no odlučili pronaći one koje su tu brojku i premašile, skupivši 13 i više sezona. Neke se i dalje prikazuju, a nove nastavke željno ih iščekujemo dok neke od njih već po tko zna koji put gledamo reprizirane. 

via GIPHY

ZLOČINAČKI UMOVI

Iako ovu seriju i dalje možemo gledati na malim ekranima, s emitiranjem je završila 13. sezona. Za vrijeme snimanja Zločinačkih umova, mnogo glumaca iz početne postave je izmjenjeno. Tako se i glavna zvijezda Zločinačkih umova, Thomas Gibson koji igra ulogu Aarona Hotchnera, ne pojavljuje u posljednjoj sezoni zbog problema koje je radio na snimanju. Jedino su Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) i Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) stalna postava od prve sezone.

via GIPHY

UVOD U ANATOMIJU

Trenutno se prikazuje 15. sezona ove popularne serije. Ova medicinska drama druga je najduža ovog žanra u američkoj povijesti  Nagrađivana autorica ove serije, Shonda Rhimes, još uvijek ima inspiraciju smišljati neočekivane zaplete i unositi nemir i iščekivanje u naše domove. Iako su već brojni likovi izbačeni iz serije, glumicu Ellen Pompeo koja tumači Meredith Grey, ova serija je učinila najplaćenijom televizijskom glumicom. 

via GIPHY

HITNA SLUŽBA

Sa svojih 16 sezona, ovo je najduža medicinska drama u američkoj povijesti koju je stvorio pisac i liječnik Michael Crichton. Godinama smo pratili zaplete i rasplete u bolnici u Chicagu, točnije od 1994. pa do 2009. godine. Osim što nas je medicinska tematika držala pred malim ekranima, ni neki od doktora koje su utjelovili George Clooney, Noah Wyle, Eriq La Salle i naš Goran Višnjić poznat po ulozi doktora Luke Kovača, nisu bili na odmet.

via GIPHY

ZAKON I RED

Originalna serija ''Zakon i red'' ima 20 sezona, a ''Zakon i red: Odjel za žrtve'' se prikazuje već 19 sezona. Serija se snimala od 1990. godine pa sve do 2010. godine. U "Odjelu za žrtve" je i jedna od omiljenih televizijskih detektivki, Olivia Benson koju je glumila Mariska Hargitay. Ova serija je zanimljiva po tome što se u prvom dijelu epizode prikazuju detektivi koji love kriminalce, dok u drugom dijelu epizode prikazuje pravni tim koji te kriminalce pokušava osuditi. 

via GIPHY

Možda vas zanima Životne lekcije kojima su nas naučile TV serije Rubrika Life&style Life&style

SIMPSONS

Obitelj Simpson čiji članovi su Homer, Marge, Lisa, Bart i Maggie iz grada Springfielda pratimo od davne 1989. godine, a od rujna je krenula 30. sezona te će biti prikazano ukupno 649 epizoda! Poznato je da je i Homerov poznati usklik  „D'oh!“ ušao u Oxfordov rječnik engleskog. Obitelj je dobila i svoju zvijezdu na stazi slavnih u Los Angelesu. Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Alec Baldwin, Mark Hamill, Steve Buscemi i Joe Mantegna glumci su koji su u „Simpsonima“ utjelovili sami sebe i dali glas fiktivnom liku. Uz mnoštvo gostujućih zvijezda, „Simpsoni“ su poznati i po parodiranju filmova, političara, društvenih događanja.

via GIPHY

CSI

Originalni CSI: Las Vegas doživio je 15 sezona, a sniman je od 2000. pa do 2015. godine. Iako su nakon Las Vegasa na red došli i drugi gradovi, ovaj prvi nam je nekako najviše prirastao srcu. Snimljene su 337 epizode s kojih nismo mogli maknuti pogled. Iako neki više pamte legendarnog Horatio Cainea iz CSI: Miami i njegovo super poznato skidanje naočala, ova verzija je doživjela 'samo' 10 sezona. 

via GIPHY

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0