Life&style

Ovo je 5 najljepših hrvatskih plaža (ne, nisu one koje svi već znaju!), a izabrao ih je The Guardian

  • Britanski The Guardian objavio je popis 40 najljepših plaža u Europi
  • I 5 hrvatskih plaža našlo se uz bok plažama u Italiji, Francuskoj, Turskoj, na Baltiku...
  • Na popisu se nisu našle razvikane plaže poput Zlatnog rata

Britanski magazin The Guardian i ove godine napravio je popis najljepših plaža Europe taman prije same sezone. Pored Francuske, Španjolske, Italije, Turske, Baltika uvrstio je i našu obalu, točnije 5 hrvatskih plaža, a listu su sastavili putopisci na temelju vlastitih iskustva, a kriterij osim samog ambijenta je ponuda hrane, aktivnosti, pristupačnosti te niz drugih faktora. Nama je naša obala najljepša, ali svejedno puno znači priznanje prestižnog magazina. 

Možda vas zanima Čudo prirode! Na plaži umjesto pijeska kokice? Rubrika Life&style Life&style

Maslinica, Šolta

Maslinica je jedino naselje i luka na zapadnoj obali otoka Šolte. Maslinica je i 2012. godine, kao potvrdu za svoju kvalitetu i ljepotu, dobila nacionalnu nagradu kao 3. najbolje turističko mjesto do 1000 stanovnika na Jadranu, te 2017. nacionalnu nagradu za najuspješniju autentičnu primorsku destinaciju "malo misto". 'The Guardian' je Maslinicu opisao kao malo ribarsko mjesto sa slatkom šljunčanom plažom na početku luke. Još su dodali kako ima intimni seoski štih, a pruža i pogled na predivne zalaske sunca.

 | Autor: screenshot/The Guardian screenshot/The Guardian

Valun, Cres

Šljunčana plaža na zapadnoj strani otoka Cresa također je pronašla svoje mjesto na popisu. Naš najveći otok 'The Guardian' je uvrstio na svoj popis jer ih je oduševila plaža Valun u istoimenom zaseoku, a napisali su da borova šuma nudi hlad i zaklon, postoje ležaljke za odmor te kajaci za one koji vole aktivnije provoditi vrijeme na plaži. Također spomenuli su opuštenu atmosferu koja vlada na cijelom otoku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by veronica.rossi (@kj_rotman) on

Možda vas zanima Najljepši beach barovi na Jadranu Rubrika Life&style Life&style

Uvala Čikat, Mali Lošinj 

Uvala Čikat bila je omiljeno mjesto za odmor austrougarskog cara Franje Josipa u 19. stoljeću jer ga je oduševio ljekovit zrak, miris borovih šuma i divljih trava, naveli su putopisci za 'The Guardian'. U sklopu šetnice nalaze se tri manje šljunčane uvalice, mala marina te hotel. Plažu su opisali kao idealnu za obiteljski odmor jer nudi pregršt sadržaja za sve dobne skupine i one tipove ljudi koji su za aktivni odmor, ali i one koji su fanovi pasivnijeg odmora.  

 | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL

Možda vas zanima Doznali smo recept zbog kojeg neke žene izgledaju mlađe i - odlučili ga isprobati Rubrika Beauty Beauty

Blaće, Mljet

Vjerojatno si već negdje čula da za Mljet kažu da je najzeleniji otok, a osim zelenila tamo se nalazi i predivna pješčana plaža. Samo 20 minuta od prometnije plaže Saplunara nalazi se mirnija, a jednako lijepa plaža Blaće u zaštićenoj uvali Limuni na jugoistoku otoka. Borove šume nude hlad, a kako na samoj plaži nema nekih aktivnosti, idealna je za one koji žele uživati u miru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • A I N O A • 🌹 (@acz.23) on

Murvica, Brač

Samo nekoliko kilometara zapadno od najpoznatije bračke plaže Zlatni rat nalazi se pravi mali raj. Put do same plaže okružuju vinogradi i maslinici, a samu šljunčanu plažu borovi. Tamo nema puno gužvi za razliku od razvikanijih plaža pa možeš uživati u komadiću svog mira. Na plaži postoji i kafić gdje se možeš okrijepiti s pogledom na Hvar i bistro more. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Best of Brač (@bestofbrac) on

Photo: Instagram/@croatiannomads , @mikic_kristina

Komentari 0