Life&style

Ovo je 10 najslušanijih božićnih pjesama ove godine - pogodi koja je prva!

  • Osim božićnih filmova, posebnu radost sklone su u nama izazvati i božićne pjesme
  • Donosimo ti  10 božićnih pjesama najslušanije ove godine pa provjeri je li i tvoj favorit među njima
  • Otkrit ćemo ti samo da je prvi pjesma na ljestvici ostvarila rekordnih 506 milijuna preslušavanja

Ništa nas ne može bolje ubaciti u blagdanski duh od prigodne božićne pjesme. Srećom, takvih pjesama je iz godine u godinu sve više. Ipak, postoje oni dobri stari klasici kojima se tako rado vraćamo. Nas je zanimalo koje su to najslušanije božićne pjesme ove godine u svijetu, a odgovor smo potražile na popularnom pružatelju glazbenih usluga- Spotifyu. Sastavile smo listu od deset pjesma, a nalazi li se tvoj favorit na njoj možeš otkriti u nastavku.

Možda vas zanima Imaš li dovoljno hrabrosti? Ovi božićni filmovi su toliko LOŠI da ih jednostavno moraš pogledati! Rubrika Life&style Life&style

Najstarija pjesma na ovaj listi datira uz 1963. godine, a otpjevao ju je poznati filmski pjevač Bing Crosby. Zanimljivo, pjesma koja se našla na listi zapravo nije njegova najpoznatija božićna pjesma budući da je upravo on glas iza megahita "White Christmas". Tom pjesmom svojevremeno je srušio sve rekorde u prodaji ploča prodavši preko 100 milijuna nosača zvuka diljem svijeta. Najmlađa pjesma na ovoj listi datira iz 2014. godine ,a njezina autorica i izvođačica je Meghan Trainor koja se na svjetskoj sceni proslavila hitom "All about that bass". 

10. Leona Lewis - One More Sleep

 

9. Winter Wonderland/Don’t Worry Be Happy - Pentatonix (ft Tori Kelly)

8. Chris Rea - Driving Home For Christmas

 

7. Meghan Trainor - I'll Be Home

 

6. Sam Smith - Have Yourself A Merry Little Christmas

Kao što možeš primijetiti, pojedine pjesme na ovoj listi su obrade dobro poznatih klasika čije su nove pop verzije naprosto oduševile slušatelje. Tako se na listi našao poznati američki a capella sastav Pentatonix kao i odabranik ženskih srdaca Sam Smith. Otkrit ćemo ti mali tajnu, visoko na ljestvici smjestio se još jedan miljenik žena koji je ove godine u Zagrebu održao svoj premijerni nastup u Lijepoj našoj. Zanimljivo, iako je rođen u Kanadi ovaj pjevač ima hrvatske korijene budući da je njegov djed podrijetlom iz Trogira.

Možda vas zanima Evo što tvoj stil uređenja božićnog drvca otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

5. Bing Crosby - Do You Hear What I Hear

 

4.  Wham! - Last Christmas

Prije nego što ti otkrijemo tri najslušanije božićne pjesme ove godine, otkrit ćemo ti još nekoliko zanimljivih podataka o dva velika hita. Chris Rea svoj je megahit "Driving home for Christmas" napisao deset godina ranije prije nego je objavljen 1988. godine, a nastao je dok je engleski pjevač sa suprugom zapeo u prometnoj gužvi vraćajući se kući za Božić. Na četvrtom mjestu našao se još jedan britanski izvođač - neprežaljeni George Michael koji je sa sastavom Wham! ušao u glazbenu antologiju s pjesmom "Last Christmas". Ipak, ovo pjesma prema svojoj tematici uopće nije božićna već ljubavna pjesma koja se prigodno odvija upravo oko Božića.

Možda vas zanima 5 predivnih ideja kako uklopiti božićne lampice u dom, jer... obožavamo ih! Rubrika Life&style Life&style

3. Coldplay - Christmas Lights

 

2. Michael Bublé - It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

 

1. Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You

Čudi li te što se na prvom mjestu ove liste našla "kraljica Božića" Mariah Carey. Moramo priznati mi nismo bile iznenađenje budući da je riječ o pjesmi koja je u svojoj 25-godišnjoj povijesti srušila brojne rekorde. Primjerice, pjevačica je samo od tantijema za ovu pjesmu od Spotifya do sada zaradila nešto više od 10 milijuna kuna. Ipak, tek joj je ovogodišnje reizdanje albuma omogućilo da se nađe na prvom mjestu Billboardove top ljestvice. 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0