Life&style 06. studenoga 2017.

Ovo će se dogoditi u tijelu, počneš li piti više vode

Thinkstock.

Što se zapravo dogodi, ako potpuno izbacimo sokove, gazirana pića, zaslađeni čaj i kavu i umjesto njih pijemo više vode? Svašta, a sve je odreda dobra vijest

Američki docent i bloger Chris Bailey mjesecima je istraživao ovu temu i došao do odličnih rezultata: piti više vode ima brojne prednosti za tijelo.

Tvoj mozak radit će bolje

Naš mozak se sastoji od 75-85 posto vode. Ako piješ puno vode, pomažeš mu da bolje radi, a ti ćeš se mnogo lakše koncentrirati. Dakle, dehidrirani ne razmišljamo najbolje. Boca vode neka ti bude prijatelj na radnom stolu.

via GIPHY

Gubit ćeš brže na kilaži

Tko pije isključivo vodu tijekom 9 dana, u tijelo će unijeti toliko manje kalorija koliko bi potrošio da dnevno joggira 8 kilometara. Je li ovo moguće??? Chris kaže da jest, a mi mu želimo vjerovati. Makar, to ne znači da se možemo provući bez ikakve tjelesne aktivnosti...

Možda vas zanima... Zašto ne smiješ pokraj kreveta držati čašu s vodom? Rubrika Life&style Life&style

Potaknut ćeš bolji rad probave

Pola litre vode dnevno je dovoljno da poboljšaš rad probave za 24 posto. Posebno čarobno djelovanje ima čaša vode od 3 dcl (ili više), sobne temperature koju popijemo neposredno prije spavanja. Posebno, ako je prošlo nekoliko sati od posljednjeg obroka. Čudotvorno.

Jesti ćeš manje

Ako piješ puno vode smanjit će ti se apetit. Moguća posljedica: smanjit će se i broj kilograma. Piješ li vodu prije obroka, zapunit ćeš želudac pa ćeš pojesti manje. Moguća posljedica (opet): smanjit će se i broj kilograma.

via GIPHY

Rješit ćeš se brže toksina iz tijela

Voda izlučuje sve štetne tvari iz tvoga tijela. Više vode, više piškenja, više čišćenja organizma.

Možda vas zanima... Izbaci šećer i gledaj što će se dogoditi tvom tijelu! Rubrika Life&style Life&style

Tvoje srce radit će bolje

Tko popije 5 čaša vode dnevno (čašom se smatra 2 dl vode), može smanjiti rizik od srčanog udara za 41 posto. Ne znamo hoće li to proporcionalno rasti s količinom vode (10 čaša = 82 posto manje), čisto sumnjamo, ali i ovih 24 posto je velik uspjeh.

Koža će ti blistati

Tvoja koža postaje mekša, nježnija i svježija. Sve su kreme uzalud, ako koža nije hidratizirana iznutra. Jesi li čula za onaj izazov da piješ po tri litre vode dnevno, tijekom tri tjedna? Probaj, izbrisat će ti mnogo bora s lica,.

 

 

I don't need you to understand me.

Objavu dijeli Jessica Clements (@jessmclements)

 

Štedjet ćeš novacc

Umjesto skupih sokova i gaziranih pića iz trgovina, možeš vodu piti gotovo besplatno iz slavine. nema potrebe da kupuješ onu u bočici, Hrvatska je među onim sretnim i sve malobrojnijim zemljama koja ima predobru vodu za piće u svakoj pipi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0