Life&style

Ovih 9 stvari o filmu 'Prljavi ples' vjerojatno nisi znala

  • Tko nije gledao film „Prljavi ples“ neka digne ruku? Nitko?
  • Misliš da znaš sve o tom filmu do najsitnijih detalja?
  • Kladimo se da većinu ovih stvari nisi znala!

Jesi li film „Prljavi ples“ gledala jednako toliko puta kao i mi? Onda sigurno znaš sve detalje oko snimanja. Ili ne znaš? Ove stvari vjerojatno nisi znala…

1. Film je sniman u listopadu. Listovi na drveću i cvijeću u pozadini scena bojeni su u zeleno kako bi scene izgledale autentično.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who’s ready for the weekend? 💃 #FridayFeeling #DirtyDancing

A post shared by Dirty Dancing Movie (@dirtydancingmovie) on

2. Pjesma „The Time of My Life“ dobila je 1998. godine Oscar za najbolju filmsku glazbu. Nagradu su predali Liza Minneli i Dodley Moore.

3. Glavna glumica – Jennifer Grey – imala je za vrijeme snimanja 27 godina. Dakle, bila je deset godina starija od lika koji je glumila!

4. U stvarnom životu se Jennifer Grey i Patrick Swayze nisu podnosili. Da, dobro si pročitala! Prije ovog filma radili su zajedno u filmu „Crvena zora“ („Red Dawn“) - i tamo su se često prepirali i gledali ispod oka, tvrdi producentica filma Linda Gottlieb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Make it last forever. 😭💜 #TBT #DirtyDancing

A post shared by Dirty Dancing Movie (@dirtydancingmovie) on

5. Radnja filma odvijala se ljeti, a snimalo se u listopadu. Voda u jezeru je bila toliko hladna da su usne glumaca poplavile. Iz tog razloga nije bilo bliskih kadrova u legendarnoj sceni.

6. Billy Zane (inače poznat po ulozi u filmu „Titanic“) trebao je zapravo glumiti Johnnyja Castlea. Nije dobio ulogu jer on i Jennifer Grey nisu harmonično izgledali pred kamerom.

 

Možda vas zanima Bi li je prepoznala? Pogledaj kako danas izgleda Jennifer Grey, Baby iz filma 'Prljavi ples' Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Memories of #cannes red carpet arrivals 2010..#waybackwednesd

A post shared by Billy Zane (@billyzane) on

7. Troškovi filma iznosili su šest milijuna dolara, a film je zaradio oko 214 milijuna. Nastavak filma („Prljavi ples 2“) koštao je 25 milijuna, ali zaradio je tek 14.

8. Za ulogu „Baby“ je na audiciji bila i Sarah Jessica Parker.

9. Cynthia Rhodes bila je prva glumica – dakle prije svih ostalih – koja je dobila ulogu u filmu „Prljavi ples“.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • andrea7ri

    Samo mali ispravak: Pjesma „The Time of My Life“ napisana je 1987. godine i Oscara je dobila na dodjeli 1988, ne 1998. godine :)