Life&style

Ovih 6 stvari trebala bi još obaviti u prosincu 2019. godine - ako već nisi

  • Znamo da je nova godina pred vratima, ali još se svašta može napraviti za tih nekoliko dana
  • Želiš započeti 2020. godinu s „pospremljenom“ i slobodnom glavom?
  • Onda ti preporučujemo da napraviš još ovih šest stvari prije Silvestrova 

Kraj godine sve je bliži. I puno nas se veseli što će ostaviti 2019. iza sebe te će motivirano i ambiciozno započeti novu godinu. Međutim, uspori malo! Ako želiš izvući maksimum iz 2020., stavi još ovih šest stvari na listu zadataka te ih obavi prije 31. prosinca… 

1. Isplaniraj budžet 

Posljednje dane 2019. iskoristi tako da isplaniraš budžet za sljedeću godinu. Koje novčane ciljeve želiš ostvariti u 2020. i kako? Kako si dosad raspolagala novcem? Koje nepotrebne izdatke možeš ubuduće prekrižiti? Važno je da si postaviš realne ciljeve. 

via GIPHY

2. Organiziraj si fotografije na mobitelima 

U godinu dana se sakupi brdo fotografija i sjajnih uspomena. Kraj godine je idealno vrijeme da napraviš reda na mobitelu te izbrišeš fotografije koje ti ne trebaju. One koje želiš sačuvati, presnimi na računalo ili napravi backup istih. To je također prilika da najljepše isprintaš te uokviriš. 

Možda vas zanima 5 pitanja o seksu i vezama koje su ljudi najčešće googlali u 2019. godini Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Posloži financijske dokumente 

Imaš brdo računa i garancija te raznoraznih financijskih papira u ladici? Onda je krajnje vrijeme da ih posložiš, baciš nepotrebne te „pospremljena“ kreneš u novu godinu. 

4. Pospremi garderobni ormar 

Koje komade odjeće ćeš još nositi, a koji su ti premali ili preveliki? Na kraju godine trebaš svoje ormare s odjećom staviti pod povećalo. Rastani se s haljinama, accessoiresom i cipelama koje ti se više ne sviđaju. U ormaru se trebaju nalaziti samo još komadi odjeće i obuće koje rado nosiš. 

via GIPHY

5. Napravi fotografije s najdražima 

Kad za Božić i(li) Silvestrovo dođu prijatelji i obitelj, idealno je vrijeme da se ti trenuci sačuvaju. Bilo bi super kad bi vas pofotkao profesionalni fotograf – ali snaći ćeš se i sama s dobrim fotoaparatom. 

Možda vas zanima Kineski horoskop za 2020. – evo kako će ti izgledati godina štakora Rubrika Life&style Life&style

6. Razmisli o karijeri

Krajem prosinca se mnogi malo udalje od posla i mogu lakše disati. Uzmi se vremena te dobro razmisli kako se odvijao posao u proteklih 12 mjeseci te što si još željela napraviti i što si naučila. Ako je bilo pogrešnih odluka i neuspjeha, razmisli koje pouke moraš izvući iz toga te kako izbjeći te stvari u 2020. godini. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0