Life&style

Ovih 6 sitnica će ti donijeti tračak zadovoljstva – u samo 10 minuta, čak i u ovim sumornim trenucima...

  • Ovih dana je sve jednostavno „koma“ i želimo si prvenstveno jedno: osjećaj sreće koji će nas „podignuti“
  • Jesi li spremna za eksperiment koji će ti možda donijeti malo sreće u ovim crnim danima
  • Otkrit ćemo ti 6 sitnica koje ekspresno podižu raspoloženje

Ruku na srce: ni jedan čovjek ne može u deset minuta na pritisak gumba pronaći veliku i trajnu sreću, pogotovo na sve što se trenutačno događa oko nas. Od koronavirusa do razornih potresa. Međutim, ponekad je dovoljan mali nalet sreće, nešto što će nam poboljšati raspoloženje, odnosno, jednostavno da nam bude malo bolje. Gdje ćemo to pronaći? Imamo nekoliko ideja...

1. Pusti glazbu i pleši

Naravno, kad smo loše volje nije nam do tuluma ili diska – ali između „užas od života“ pa do „sve će biti OK“ nalazi se tek nekoliko dobrih pjesama i malo kretanja. Jednostavno isprobaj to te pusti hormonima sreće da odrade svoje.

via GIPHY

2. Svježe presvuci krevet

Tko ne voli leći u svježe presvučen krevet? Već i presvlačenje nam ponekad podigne raspoloženje – zbog ugodnog mirisa čiste posteljine. Najkasnije navečer kad idemo spavati osjećat ćemo se automatski bolje i sretnije. Laku noć i lijepi snovi!

Možda vas zanima Loše spavaš? Onda preuredi spavaću sobu prema ovim pravilima i savjetima Rubrika Life&style Life&style

3. Nacrtaj veselu sliku i podijeli ju na društvenim mrežama

Zašto smo kao djeca tako rado crtale i slikale? Zato jer nam je to bilo zabavno te nije zahtijevalo puno toga. Ako ćemo sada nešto crtati desetak minuta, npr. ovce, sunce, mjesec i zvijezde – to također može poboljšati naše raspoloženje. A ako netko želi, može svoje umjetničko djelo podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama – te si poslije pogledom na njega podići raspoloženje – u samo 10 sekundi!

4. Pomozite nekome

Ako trenutačno nisi u situaciji da trebaš pomoć, pomozi nekom kome je pomoć potrebita. A baš danas je takvih veliki broj. Pomozi na bilo koji način, onako kako možeš i koliko možeš. Pomaganje je jedan od najmoćnijih načina na koji možeš usrećiti tuđi, ali i svoj život. Na kraju dana ćeš se osjećati dobro i bit ćeš ponosna sama na sebe. A i drugi će biti ponosni na tebe.

via GIPHY

5. Otputuj u svijet mašte

Više puta je znanstveno dokazano da uzimanje odmora od stvarnosti pomaže u raspoloženju. Uzmi neku pozitivnu knjigu, razmišljaj gdje bi voljela otputovati jednom kad prođe ova nesretna pandemija, prisjeti se najljepših trenutaka koje si imala posljednjih godina i pokušaj isplanirati kako bi ih mogla ponoviti ili čak i nadmašiti jednom kad se za to ukaže prilika...

Možda vas zanima Čudno, ali evo zašto bi se trebala otuširati prije nego što kreneš čistiti kupaonicu Rubrika Life&style Life&style

6. Prošetaj sama po svježem zraku

Samo 10 minuta s druge strane vrata! To zvuči prejednostavno i prebanalno, ali ponekad je baš toliko jednostavno. Kratka šetnja, pogled na nešto drugo i već je perspektiva drugačija.

via GIPHY

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0