Life&style

Čudno, ali evo zašto bi se trebala otuširati prije nego što kreneš čistiti kupaonicu

  • Čišćenje kupaonice definitivno ne spada među naše omiljene kućanske poslove 
  • Stoga je dobro znati ovaj jednostavan trik koji će ti uvelike olakšati tu mučnu zadaću
  •  Bez brige – nećeš morati uložiti dodatni trud – dapače, ovaj trik godi! 

Tko još voli čistiti kupaonicu?! Međutim, kaže se da „što se mora, mora se“ ili „što se mora, nije teško“. Hm… Kako god, barem si možemo pokušati učiti taj nemili zadatak što je moguće ugodnijim. I što je moguće jednostavnijim. Naime, postoji jedan trik koji definitivno trebaš isprobati prije sljedeće akcije čišćenja u kupaonici. 

Možda vas zanima 7 'higijenskih pogrešaka' koje bi svakako trebala izbjegavati u kupaonici Rubrika Life&style Life&style

Istuširaj se vrućom vodom! 

Molim?! Tuširanje prije čišćenja?! Mislile smo da je nagrada kad se znojne i umorne istuširamo nakon čišćenja. Da – i ne! Vruće tuširanje prije čišćenja treba ispuniti jednu važnu zadaću: dobro ugrijati prljavštinu. Naime, stvorit će se vodena para koja će malo „počistiti“, odnosno odvojiti prljavštinu od površina. Nakon toga je puno jednostavnije čistiti…

via GIPHY

Funkcionira li to doista?

Da! U krajnjoj liniji, tako funkcioniraju čistači na paru – za koje treba potrošiti podosta novaca, a rade na istom principu. Vruća para skida prljavštinu sa svih mogućih površina. Naravno da para od tuširanja nije toliko koncentrirana kao ona od nekih naprava za čišćenje, ali sasvim je dovoljna da olakša čišćenje kupaonice, odnosno pločica, umivaonika, toaleta te tuša ili kade. 

Možda vas zanima Proljetna beauty rutina: jednostavni koraci za besprijekornu kožu lica Rubrika Beauty Beauty

Važno: za vrijeme tuširanja nemoj otvarati prozor ili vrata kako bi para ostala u kupaonici. Dakle, odmah nakon tuširanja kreni s čišćenjem, a kad si gotova dobro provjetri kupaonicu. U krajnjoj liniji, ne želiš da ti kupaonica bude sauna – a sigurno ne želiš ni vidjeti gljive na zidu. 

Ako se nakon tuširanja brzo zaprljaš i oznojiš, možeš s partnerom napraviti sporazum: jedan neka se istušira, a drugi nakon toga čisti kupaonicu. Sljedeći puta zamijenite uloge. 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 



 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0