Life&style

Ovih 10 stvari znaju samo mlađe sestre u obitelji - i nije im uvijek bilo lako u životu

  • Ruku na srce: nama mlađim sestrama nije bilo uvijek lako s velikom braćom i sestrama
  • Uvijek smo dobivali manji komad torte i često izvlačile kraći kraj 
  • Pogledaj kojih 10 stvari znaju samo mlađe sestre 

Premda je (gotovo) svaka tvoja tajna bila na sigurnom kod nas, uvijek smo bili samo „mala dosadna i znatiželjna“. A ipak smo bili nenadmašna ekipa! Naša velika sestra hrabro nam je utrla put i pobrinula se da ne napravimo istu pogrešku dva puta.

Ovih 10 stvari jako dobro znaju mlađe sestre 

1. Mi smo (smjele) nosile tvoje odbačene stvari

Novi komad odjeće? Ni u ludilu! Naše majke nisu ni sanjale da će nam nabaviti novu odjeću. Dakle, dok je naša BFF u vrtiću (jedinica) paradirala u svojim novim hlačama u neonsko ružičastoj boji, mi smo morale plesati u istrošenim pamučnim hlačama sa sivim velom. A što smo drugo mogle! Ako ništa drugo, zbog toga smo naučile da nam ne treba najnovija moda kako bismo bile cool.

via GIPHY

2. Naše velike sestre dale su nam slobodu

Uspjele smo se spasiti od mnogih borbi i razgovora s roditeljima. Hvala seko! Zahvaljujući njoj uspjele smo ostati budne do kasno u noć, bile prve u razredu koje smo imali mobitel, a prvi dečko bi uskoro mogao prenoćiti kod nas. I, ako nam nešto nije bilo dopušteno, trčali bismo do nje u suzama. Jer uvijek je nekako uspijevala izboriti se da ostanemo vani sat vremena duže.

via GIPHY

3. Morale smo lagati za svoje sestre

„Da, stvarno, ona danas spava kod  prijateljice“, prošaptale smo slatko. „Ne, doista ne znam kako se ova velika ogrebotina našla na vrhu stola“, pokrivale smo sestru ne trepnuvši. Učinila nas je saveznicom i uvijek je mogla računati na nas.

via GIPHY

4. Ali, ipak su nas stalno smatrale zabadalima

U brojnim situacijama čuvale smo sestri leđa. Usprkos tome nas je uvijek kitila epitetima poput „zabadalo, dosado, buho“ i slično. OK, sada to možemo priznati: bilo je i malo istine u tome.

via GIPHY

5. Naše velike sestre učile su nas umjetnosti diplomacije

Posredovale smo između nje i mame desetke tisuća puta. Znale smo kada se izraziti vrlo pažljivo kako se jedan ili drugi ne bi osjećali uvrijeđeno ili ljutito. Navukle smo najslađi osmijeh i objasnile mami zašto bi bilo jakooooo sjajno kad bi starija sestra imala hrčka. Našim diplomatskim šarmom danas smo daleko odmakle, barem što se tiče popularnosti.

Možda vas zanima Ako se oko ovih stvari 8 nisi posvađala sa sestrom, skoro da niste sestre Rubrika Život Život

via GIPHY

6. Uvijek smo dobile manji komad kolača

Naravno da je dobila veću sobu. Mjesto s pogledom pripalo je njoj. Sjedenje u prednjem dijelu automobila, naravno! I naravno, uvijek je dobila veći komad kolača ili torte. U redu, ne moramo uvijek pobijediti. A danas pojedemo i njen komad.

via GIPHY

7. Bile smo njihov predmet zabave

Često (nam) se nasmijala! Kao malo dijete dopustila nam je da zvonimo na vrata susjeda u smiješnoj odjeći. Također je bila sretna kad nam je povezala oči i nahranila nas mačjom hranom. Kasnije je ležala na podu s prijateljicama i smijala se, jer je alkohol koji nam je dala imao učinke. Bez brige, čak i danas volimo biti šaljivdžije i nemamo problema ako treba nasmijati nekoga. 

via GIPHY

8. Učinila nas je trendsetericama

Zahvaljujući časopisu „Bravo“ koji smo posuđivali od velike sestre, educirale smo cijeli razred. Naravno da smo točno znale koji su bendovi cool, a koji nisu. A mi smo prve prošetale s crnom šminkom u uskim trapericama. Kako bismo održale reputaciju trendseterice, voljele smo si potajno posuđivati stvari iz njezine garderobe. I oprosti sestro, rupa na tvom omiljenom džemperu, to smo bile mi.

via GIPHY

9. Naučile smo da novac odlazi onoliko brzo koliko i dolazi

Uštedjele smo svaku kunu i stavile je u svoju kasicu. I onda smo kasicu jedan dan pronašle razbijenu. Naša sestra morala si je kupiti cigarete. 

via GIPHY

10. Bile smo im otvorena knjiga

Koliko smo se čudile kako je uvijek bila svjesna u koga smo zaljubljene ili s kojim dečkom se svađamo. Tek smo godinama kasnije saznale da je pročitala naš dnevnik. Već smo joj oprostile, ali zato danas možemo otvoreno razgovarati o svom emocionalnom životu.

via GIPHY

Možda vas zanima Bile su proglašene najljepšim bebama blizankama, a sada imaju 10 godina i ljudi im se još ne mogu nadiviti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0