Life&style
Serija Kruna

Ove godine nam stiže posljednja sezona 'Krune', evo što sve znamo o velikom finaleu

  • Povijesna serija 'Kruna' jedna je od Netflixovih najpopularnijih serija, a bilježi vladavinu kraljice Elizabete od 1940. do početka 21. stoljeća
  • 'Kruna' se ove godine vraća u svojoj šestoj i posljednjoj sezoni, a mi jedva iščekujemo taj trenutak
  • Posljednja sezona serije 'Kruna' imat će prilično veliko finale, a produkcija je još uvijek u tijeku

Prva sezona serije 'Kruna' započela je kraljicom Elizabetom koja je naslijedila prijestolje sa samo 25 godina i udala se za princa Phillipa. Od tada serija priča sočnu priču o kraljevskoj obitelji te razotkriva misterije monarha.

'Kruna' je na Netflixu od 2016. godine, ali je streamer pauzirao produkciju prošle godine kada je umrla kraljica Elizabeta. U to vrijeme je kreator serije, Peter Morgan, izdao izjavu u čast monarha. „Kruna je ljubavno pismo za Elizabeth i za sada nemam što dodati, jedino šutnju i poštovanje“, rekao je. 

 | Autor: Netflix Netflix

Možda vas zanima Snima se serija o Edu Sheeranu, otkrit će traumatične događaje iz pjevačeva života Rubrika Life&style Life&style

Sada je produkcija šeste sezone uveliko u tijeku. Prve fotografije serije pokazuju susret mladog princa Williama i Kate Middleton na Sveučilištu Saint Andrews, što znači da će posljednja sezona započeti 1997. godine, kada je peta sezona stala, a nastaviti se barem do 2001. godine. 

Svaki obožavatelj članova kraljevske obitelji zna da svaka godina ima materijala za zaplet, stoga donosimo što sve dosad znamo o posljednjoj sezoni 'Krune'.

Što će se dogoditi u šestoj sezoni 'Krune'?

Službeni zaplet još je u tajnosti, ali ako 'Kruna' ostane povijesno točna, šesta sezona će uključivati smrt princeze Diane 11. rujna, Williamovu prvu godinu na fakultetu, Zlatni jubilej kraljice Elizabete i smrt princeze Margarete i kraljice majke. 

Baš kao i u petoj sezoni, Elizabeth Debicki će glumiti Lady Dianu i u posljednjoj sezoni. Snimanje šeste sezone započelo je još tijekom prošlog ljeta, mjesecima prije nego se peta sezona uopće pojavila na Netflixu.

Posebnu pozornost u listopadu 2022. su privukle fotografije sa snimanja u Palma de Mallorci, koje prikazuju Willa Powella koji glumi mlađeg princa Harryja zajedno s 'mamom' Elizabeth Debicki i 'bratom' Rufusom Kampom. Trojac je snimljen na brodu i na obali, usred rekreiranja putovanja princeze Diane u južnu Francusku u srpnju 1997., gdje je obitelj odsjela na jahti u vlasništvu oca njezinog partnera Dodija, Mohameda Al-Fayeda. Elizabeth je za vrijeme snimanja nosila sunčane naočale i crvenu haljinu, dok su Rufus i Will bili u identičnoj odjeći, oboje u modrim polo majicama i bijelim chinos hlačama.

Ovaj se odmor dogodio svega nekoliko dana prije nego što su princeza Diana i Dodi tragično poginuli u prometnoj nesreći u Parizu. Krajem tog ljeta Diana je bila na krstarenju Mediteranom na Dodijevoj luksuznoj jahti, a putovali su s juga Francuske na Sardiniju. Nakon vremena provedenog na ovom idiličnom talijanskom otoku, Diana i Dodi zajedno su otputovali u Pariz gdje su ih, nakon večere u hotelu Ritz s koje su se odvezli u limuzini, krenuli juriti paparazziji na motorima, a što je u konačnici i dovelo do njihove tragične pogibije u pariškom tunelu Pont de l'Alma.

Hoćemo li vidjeti kako se princ William i Kate zaljubljuju?

Svi znakovi upućuju da hoćemo. Fotografije iz šeste sezone prikazuju Williama i Kate (glume ih Ed McVey i Meg Bellamy) u interakciji na koledžu. Na jednoj fotografiji William čeznutljivo gleda svoju buduću mladenku, a na drugoj vidimo Kate kako se smije s grupom njihovih prijatelja. Kako priča kaže, upoznali su se na Sveučilištu Saint Andrews i hodali su gotovo pet godina.

Tijekom njihovog zaručničkog intervjua William je rekao: „Kad sam prvi put upoznao Kate, znao sam da postoji nešto vrlo posebno u vezi nje, a onda sam znao da postoji nešto što bih tamo želio istražiti, ali na kraju smo ostali prijatelji dugo vremena. Bio je to dobar temelj. Sada iskreno vjerujem da je naše prijateljstvo naša velika prednost.” 

Možda nećemo vidjeti njihovu cijelu romansu, ali ako su naše sumnje točne, barem ćemo dobiti uvid u godine prijateljstva o kojima je William govorio.

@trulysoon i’m so excited #thecrown #katemiddleton #royalfamily #princewilliam #fyp #thecrownseason6 #royal #queen #foryoupage ♬ style - swiftie🤍

Tko će se pojaviti u šestoj sezoni serije 'Kruna'?

Glumačka ekipa za šestu sezonu uključuje pridošlice McVeya i Bellamy, zajedno s Imeldom Staunton (kraljica Elizabeta II), Violom Prettejohn (mlada princeza Elizabeta), Jonathanom Pryceom (princ Phillip), Lesley Manville (princeza Margaret), Beauo Gadsdon (mlada princeza Margaret) , Dominicom Westom (princ Charles), Oliviom Williams (Camilla Bowles), Elizabeth Debicki (princeza Diana) i Khalidom Abdallom (Dodi Fayed).

Kada će biti prikazana šesta sezona serije 'Kruna'?

Netflix još nije objavio datum povratka 'Krune', ali očekuje se da će šesta sezona biti emitirana u studenom ili prosincu 2023. godine. 

Billie Eilish Možda vas zanima Glumački debi Billie Eilish: Jeziva djevojka koju glumi pjevačica u seriji 'Swarm' inspirirana je stvarnim kultom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0