Life&style

Ovdje bi baš svatko pronašao inspiraciju: Kreću radionice pisanja u bajkovitom dvorcu Stara Sušica

  • Radionice su postale jedan od omiljenih načina provođenja slobodnog vremena pa danas gotovo da ne postoji hobi koji zanimljivim radionicama nije pokriven
  • Nama kojima je pisanje posebna ljubav i, usudit ćemo se reći život, silno je drago vidjeti da je i radionica pisanja sve više na meniju, a jednu veoma posebnu i ove je godine skuhao Centar za kreativno pisanje iliti CeKaPe
  • Zimska škola pisanja kreće danas i traje do 23. siječnja, a održava se u u izolaciji goranske šume, u prelijepom dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori

Posljednjih godina razne su radionice postale jedan od omiljenih načina provođenja slobodnog vremena i zabava koju sve češće biraju mnogi. Od onih na kojima se slika uz uživanje u vinu, onih na kojima se veze, izrađuju mirisne svijeće ili predmeti od keramike pa do onih u kojima najviše uživaju zaljubljenici u vrtlarenje i sobno bilje, gotovo da ne postoji hobi koji zanimljivim radionicama nije pokriven.

 | Autor: Centar za kreativno pisanje Centar za kreativno pisanje

Kao nekome tko svaki dan piše i iz vlastitog iskustva zna koliko pisanje opuštajuće i ispunjavajuće može biti, silno nam je drago vidjeti da je i radionica pisanja sve više na meniju, a jednu veoma posebnu skuhao je Centar za kreativno pisanje iliti CeKaPe, na domaćoj sceni prisutan već punih 17 godina.

Možda vas zanima Čokoladno selo i Teta Frida nude najslađe radionice na kojima se čokolade izrađuju uz čokoladni džin Rubrika Life&style Life&style

Možemo ih komotno zvati istinskim vizionarima jer su s radionicama krenuli davno prije svih ostalih, još prije 10 godina kada je u Rijeci održana njihova prva radionica pisanja, a tijekom proteklog je desetljeća kroz Centar prošlo više od 800 polaznika. Kako oni sami vole reći, CeKaPe je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu i zimsku školu pisanja, izdavaštvo i književne tribine, a namijenjeno je književnim entuzijastima svih dobi, spola, roda i profesija.

Možda najposebnije radionice u njihovoj režiji su Zimska i Ljetna škola pisanja koje se, sada već tradicionalno, održavaju tijekom nekoliko dana u izolaciji goranske šume, u prelijepom dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori. 

Zimska škola pisanja kreće danas i traje do 23. siječnja, cijena joj skupa sa smještajem, punim pansionom i kotizacijom iznosi 440 eura, a za sve one koji žive dovoljno blizu da im svakodnevno putovanje do Stare Sušice ne predstavlja problem, postoji i mogućnost pohađanja samo radionica - dolaskom ujutro, prije početka radionice i konzumacije obroka. Moguće je, isto tako, organizirati i smještaj izvan dvorca, u privatnim apartmanima u neposrednoj blizi dvorca.

Možda vas zanima Voskovi što mirišu na najfinije parfeme, tematske radionice i prvi Candle Club! LitLab ima najmirisnije novitete! Rubrika Life&style Life&style

Ovogodišnje izdanje Zimske škole pisanja nudi tri radionice u društvu troje sjajnih mentora i mentorica - Radionicu Poezije s Fridom Šarar, Radionicu Proze s Markom Tomašem te Radionicu Romana s Milicom Vučković.

 | Autor: Centar za kreativno pisanje Centar za kreativno pisanje

Na svakoj od radionica se intenzivno piše i čita, u kreativnoj i poticajnoj atmosferi, u jutarnjim i popodnevnim terminima, svakodnevno od 10 do 12,30 sati te od 16,30 do 19 sati, slobodno vrijeme predviđeno je za pisanje zadaća, druženje i otkrivanje tajni dvorca i šume koja ga okružuje, dok su večeri posvećene čitanju i razgovoru o književnosti. Dobrodošli su, kažu, svi, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo, a jedini uvjet je – ljubav prema književnosti i pisanju.

 

Photo: Instagram @robertklaricphoto
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dvorac iz bajke