Life&style

Ovaj viralni trik sprječava prosipanje hrane za vrijeme spravljanja u kuhinji

  • Vrlo često se na TikTok-u mogu pronaći korisni savjeti za kućanstvo
  • Ovaj jednostavan savjet spasit će tvoju kuhinju od mrlja od prolijevanja hrane, a tebe od dosadnog čišćenja
  • Pogledaj o čemu je riječ – jesi li možda već znala za taj trik?

Zamisli sljedeće: radnu plohu i štednjak ljepljivi od prolivene hrane. Na posuđu su još ostale kapljice koje se kasnije cijede naokolo…

Pa, više se nećeš morati boriti s tim problemima tijekom kuhanja, zahvaljujući TikTok videu koji veliča vrline osnovne fizike u kuhinji.

Korisnik TikToka Andrew Gatt nedavno je postao popularan s videom koji demonstrira kako amaterski kuhari mogu izbjeći izlijevanje hrane po kuhinji nakon što hranu prelijevaju iz jedne u drugu posudu.

Možda vas zanima Krumpir iz pećnice bit će još bolji s ovim majstorskim trikovima Jamiea Olivera Rubrika Life&style Life&style

Kako bi demonstrirao zamke ulijevanja, Gatt je pokazao kako ulijeva kajganu iz zdjele u tavu. Zatim pokazuje prelijevanje preko ruba posude te kajganu koja i dalje kapa.

@andrew_gatt

Answer in the comments ##lifehack ##fyp ##teachersoftiktok

♬ original sound - Andrew Gatt

Gatt, koji je zdjelu nagnuo na lijevu stranu, kaže da ako je potom nagne udesno - kao što bi to većina ljudi obično radila kada prelijeva - "kapat će" po radnoj površini.

Ali! U trenutku briljantnosti Gatt nastavlja okretati zdjelu ulijevo, dopuštajući fizici da napravi svoje, a kapljice padnu natrag u zdjelu - a ne na pult ili bilo koju površinu ispod.

"Koliko ste imali godina kad ste naučili ovaj trik?" komentirao je Gatt svoj video.
Video je pregledan više od 1,2 milijuna puta i ima gotovo 50 000 lajkova. 

Možda vas zanima Majka dvoje djece uštedjela je hrpu novaca jednostavnim trikom za kuhanje - i svatko to može Rubrika Life&style Life&style
Photo: Getty Images

Komentari 0