Life&style

Ovaj vikend isplati se skoknuti na čarobni Advent u Varaždinu. Za početak, tu je najveća atrakcija, panoramski kotač

  • Advent u čarobnom baroknom Varaždinu najjednostavnije bi se mogao opisati kao zabava i romantika spojeni u jedno
  • Od 1. prosinca do 7. siječnja, Advent u Varaždinu nudi nezaboravno zimsko iskustvo za sve generacije
  • Na brojnim ukrašenim trgovima i ulicama grada očekuju te brojna događanja, koncerti, izvrsna ponuda jela i pića, klizalište… a najveća atrakcija zasigurno je adventski panoramski kotač

Završetak godine tradicionalno obilježavamo veseljem, darivanjem i zajedništvom. Adventski festivali postaju mjesto ugodnog druženja, na kojima smo okruženi toplinom prijateljstva i ljubavi, bez obzira na niske temperature. Advent u Varaždinu, gradu festivala, upravo je takvo čarobno mjesto. Ovdje ćeš zasigurno pronaći inspiraciju da se s osmijehom na licu pozdraviš s 2023. godinom te kreneš vesela i zadovoljna u novu godinu. 

Advent u Varaždinu | Autor: Facebook/Volim Varaždin Facebook/Volim Varaždin Advent u Varaždinu

 | Autor: Facebook/Volim Varaždin Facebook/Volim Varaždin Foto: Facebook/Volim Varaždin

Adventski panoramski kotač

Adventski Varaždin je čaroban doista 'iza svakog ugla', a panoramski kotač omogućit će posjetiteljima da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive. Adventski panoramski kotač postavljen je u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na grad bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača mogu će se smjestiti četiri osobe. Radno vrijeme preko tjedna je od 14 do 22 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. djeca do 3 godine imaju besplatnu vožnju, dječja karta (od 3 do 10 godina) košta 5 eura, dok osobe iznad 10 godina plaćaju kartu 6,50 eura. Obiteljska ulaznica za 4 osobe košta 20 eura. 

 | Autor: Instagram @volim.varazdin Instagram @volim.varazdin Foto: Instagram @volim.varazdin  | Autor: Instagram @volim.varazdin Instagram @volim.varazdin Foto: Instagram @volim.varazdin

Bogata adventska ponuda na svakom koraku

Nakon što je prošle godine više desetaka tisuća posjetitelja posjetilo Djeda Mraza u Varaždinu, ove godine najmlađe posjetitelje Adventa očekuje pravo iznenađenje – Čarobni grad Djeda Mraza!

 | Autor: Facebook/Volim Varaždin Facebook/Volim Varaždin Foto: Facebook/Volim Varaždin

Glavni varaždinski trg, popularan Korzo, srce je grada pa je tako i srce adventskih ljepota. Na trgu bliješte svjetla, svira ugodna glazba, a okusi i mirisi blagdanskih delicija čine atmosferu toplijom i veselijom. 

Možda vas zanima Bajkovit i raskošan Advent na samo sat i pol od Zagreba nije jedini razlog zašto posjetiti Celje Rubrika Life&style Life&style

Samo nekoliko koraka dalje otkrit ćeš predivno pročelje varaždinske katedrale. Ondje svake adventske subote svijetle tradicionalne svijeće, pružajući toplinu i dodatni čaroliju ovom predivnom adventskom festivalu. 

 | Autor: Facebook/Volim Varaždin Facebook/Volim Varaždin Foto: Facebook/Volim Varaždin

Trg Miljenka Stančića omiljeno je mjesto okupljanja Varaždinaca tijekom Adventa. Ovaj trg zrači romantičnom atmosferom, stvarajući savršeno mjesto za opuštanje s obitelji i prijateljima. Razni zalogaji iz brojnih adventskih kućica čine posjetu nezaboravnom gastro avanturom. Osim toga, glazbeni program vikendima dodatno oživljava atmosferu. Posebna atrakcija je fotkanje na Lančanom mostu gdje te čeka snježna idila s najljepšim pogledom na Stari grad.

 | Autor: Facebook/Volim Varaždin Facebook/Volim Varaždin Foto: Facebook/Volim Varaždin

A što bi Advent bio bez leda i klizanja? Na Kapucinskom trgu nalazi se veliko i bajkovito klizalište te čuveni ledeni tobogan. 
Više informacija o Adventu u Varaždinu možeš pronaći na internetskim stranicama

Možda vas zanima Fooling Around, najukusniji advent u režiji 7 vrhunskih chefova, čeka nas na Oleander terasi Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Facebook/Volim Varaždin

Komentari 0