Life&style

Fooling Around, najukusniji advent u režiji 7 vrhunskih chefova, čeka nas na Oleander terasi

  • S prvim danom prosinca, taman kada je sve bilo spremno da Zagreb i službeno krene s ovogodišnjom adventskom bajkom, zima je odlučila pokazati zube pa je krenula mrsiti planove organizatorima
  • Srećom, i oni najnestrpljiviji uspjeli su dočekati početak čarolije, a jedna od najljepših adventskih priča i ove je godine ona na kultnoj terasi Oleander hotela Esplanade
  • Ovoga je ponedjeljka tamo krenula 'FOOLING AROUND: Sparkling Edition', najukusnija adventska gastro bajka u režiji najpoznatijih domaćih chefova, začinjena jednako ukusnim koktelima te bogatim popratnim zabavnim programom i koncertima

Još prije samo nekoliko tjedana kukali smo kako je vrijeme pretoplo i kako nije normalno da na pragu studenog uživamo ispijajući kavu na suncu u kratkim rukavima, no na kraju ipak nismo morali dugo čekati da se vremenske (ne)prilike prilagode datumu. S prvim danom prosinca, taman kada je sve bilo spremno da Zagreb i službeno krene s ovogodišnjom adventskom bajkom, zima je odlučila pokazati zube pa je naoružana kišom, susnježicom i snijegom krenula mrsiti planove organizatorima, pretvorivši službeno otvorenje Adventa u igru strpljenja i trening živaca.

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Srećom, i oni najnestrpljiviji uspjeli su dočekati početak čarolije, a jedna od najljepših adventskih priča i ove je godine ona na kultnoj terasi Oleander hotela Esplanade gdje je u ponedjeljak krenula 'FOOLING AROUND: Sparkling Edition', najukusnija adventska gastro bajka u režiji najpoznatijih domaćih chefova.

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Odjevena u najsvečanije blagdansko ruhoOleander terasa zasjala je u punom sjaju treću godinu zaredom, a sve do 1. siječnja će se na njoj uživati u bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima. Šest chefova i jedna chefica kreirali su poseban street style menu koji će bez imalo sumnje uljepšati iskustvo svima onima koji posjete ovu atraktivnu adventsku lokaciju. 

Možda vas zanima Polarni san u tunelu Grič opet nas je oborio s nogu. Predivna adventska lokacija podsjeća na pravo značenje Božića Rubrika Life&style Life&style

Chefica Ana Grgić Tomić pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu i dobro poznate i obožavane Esplanadine štrukle, dok slatku ponudu čine poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar, a prefine tople koktele osmislio je Vjenceslav Madić. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Chef Deni Srdoč predstavio je izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa, a na njegovom meniju nalaze se losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli, popraćeni biranim vinima.

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, posjetiteljima nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija nije utemeljena samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti pa je ovaj dvojac koji dolazi iz Međimurja odlučio ponuditi beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger.

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Ljubitelji azijske kuhinje prvi će istražiti jela s menua restorana KIYOMI kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba. U ponudi su se našli Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki, a ljubitelje smrznutih slastica zasigurno će oduševiti Matcha sladoled s azuki grahom. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine nudi Smokey debricinku, kranjsku sa sirom, Frankfurterku, Bavarsku te šiš kobas sa sirom, servirane uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali. 

Možda vas zanima JINGLE BELL ROX i ovog je adventa hit lokacija u Istri Rubrika Life&style Life&style

Samo na 'FOOLING AROUND: Sparkling Edition' moći će se kušati i opjevana dalmatinska delicija - slavna Grašina Fritula koja je za potrebe adventske premijere preimenovana u 'Freetula by Grašo', budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz 'Krivih ljudi', kreirane u free style verziji, a očekuju nas slatke, ali i slane fritule. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Naravno, najukusnija gastro ponuda ne može proći bez jednako ukusnih koktela o kojima će brinuti Central Station bar, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot's gina kuhat će Gingle Bells ekipa. Sve će začiniti bogat glazbeni program za kojeg će svakodnevno biti zaduženi popularni DJ-i, dok će se svake srijede pjevati i plesati uz live nastupe. Koncert Sanje, Marinka i Zeca uz najveće hitove Novih Fosila svima na dar na rasporedu je danas, za blagdan sv. Nikole, a nakon toga će uslijediti i koncerti Dino Dvornik Tribute benda te Abba Real Tribute benda, dok će zadnju u nizu koncertnih srijeda, 27. prosinca zatvoriti Robert Mareković i Swingers band. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Nije se zaboravilo ni na najmlađe posjetitelje pa je tako poseban program za njih osmislila IKEA Family. Svakog petka, počevši od 8. prosinca, od 15 do 17 sati održavat će se radionice na kojima će se ukrašavati najslađe blagdanske kućice - gingerbread houses, a vrijedi istaknuti i to da će se svakog tjedna, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair powered by METRO, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

'FOOLING AROUND:Sparkling Edition' otvoren je radnim danom od 12 do 23h te vikendom od 11 do 23h, a svi detalji o bogatom gastro i glazbenom sadržaju čekaju nas na Instagram i Facebook stranicama. 

 | Autor: Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Photo: Sandro Sklepić

Komentari 0