Life&style

Stari plac, novi đir! Najveći dalmatinski advent ove zime održat će se na poznatoj splitskoj lokaciji

  • Događanje pod nazivom Spleat Advent održati će se na Starom placu, starom Hajdukovom igralištu
  • Cijela površina adventa bit će ispunjena raznim sadržajem za sve naraštaje. Od bogate gastronomske ponude, klizališta, zabavnog sadržaja za djecu, pa sve do vrhunskih koncertnih nastupa
  • "Pokušat ćemo vratiti adventu stari sjaj, isti onaj koji je ljude izvlačio iz svojih domova i u najhladnijim danima", tvrde organizatori

Neki od najboljih splitskih ugostitelja ove su se godine okupili kako bi u svom gradu nakon dugo vremena organizirali advent kakav Split zaslužuje. Događanje pod nazivom Spleat Advent održati će se na Starom placu, starom Hajdukovom igralištu, a prema najavama očekuje nas pravi gastroadvent s hrpom aktivnosti i dodatnih događanja.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

„Pokušat ćemo vratiti adventu stari sjaj, isti onaj koji je ljude izvlačio iz svojih domova i u najhladnijim danima“, poručili su organizatori splitskog Adventa na Starom placu.

Radi se o udruzi Bastion koja okuplja sedam atraktivnih splitskih restorana, a koji ove zime na Starom placu organiziraju Spleat Advent, najveći splitski Gastroadvent za sve građanke i građane Splita, ali i brojne turiste koji će sigurno zbog ovog događanja pohoditi najveći dalmatinski grad i zimi. Dio ekipe koja je organizirala prvi hrvatski adventski festival koji je rušio sve rekorde - “Adventilacija na Rivi”, odlučio je iskoristiti svoje bogato višegodišnje iskustvo u organiziranju događaja ovakvog tipa i vratiti se u velikom stilu.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

Cijela površina adventa bit će ispunjena raznim sadržajem za sve naraštaje. Od bogate gastronomske ponude, klizališta, zabavnog sadržaja za djecu, pa sve do vrhunskih koncertnih nastupa.

 | Autor: Pixsell/Miroslav Lelas Pixsell/Miroslav Lelas

„Trebat će vam čizme za šetnju, cipelice za plesanje, šunjalice, nanulice, klizaljke za klizanje, kabanice, bičve za skakanje na trampolinima, a ako ih ne nađete po centrima, ne brinite, možda ih upravo na našem buvljaku nađete. S obzirom na iskustvo koje imamo, želja nam je da Spleat Advent poprimi jedan kulturni gradski karakter, zato se vidimo na najluđem adventu u gradu“, poručuju organizatori, zapravo vlasnici najkreativnijih splitskih restorana i bistroa.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

Udruga za promicanje kulture i ugostiteljstva BASTION osnovana je u svibnju 2021. godine, a članovi udruge po svojim objektima su Corto Maltese, Galerija Bar Food, BOKERIA kitchen & wine, Bokamorra, Pandora Greenbox, PiNKU fish & wine, UJE oil bar, MISTO street food & bar i ARTi ČOK. Članovi su kroz svoje profesionalno djelovanje tijekom godina organizirali razne kulturno zabavne manifestacije te gastronomska događanja, privatno i u suradnji s gradom Splitom i lokalnom te državnom upravom, a sada su odlučili u svom gradu napraviti Advent kakav Split zaslužuje.

 | Autor: Pixsell/Ivo Čagalj Pixsell/Ivo Čagalj

Neki od izvođača čiji su nastupi tijekom Spleat Adventa potvrđeni su TBFUrban & 4LET 3Neno Belan & FiumensiTonči Huljić i Madre BadessaMarko ToljaAlejuandro Buendija i sinoviKries te Adriatic Social Club i KLFM radio DJ programi.

Photo: Instagram @adventusplitu

Komentari 0