Life&style
Kako zaliti biljke prije odlaska na odmor

Ovaj trik za brzo zalijevanje održat će tvoje biljke na životu dok si na odmoru

  • Ljeto je napokon stiglo, a nadamo se da to znači da se možeš odmoriti od svakodnevne gužve i stresa i zaputiti se na odmor! 
  • Ali, prije nego što kreneš, kod kuće ćeš vjerojatno morati riješiti neke stvari, uključujući i vječno pitanje: što učiniti s biljkama? 
  • Imamo rješenje za ovaj problem: jednostavan trik za zalijevanje

Hoće li biljke potpuno uvenuti bez tebe dok si tjedan ili dva na odmoru ili bi trebala zamoliti nekoga da navrati (ili navraća više puta?) i zalije tvoje biljke dok te nema? Pa, zapravo postoji jednostavan trik koji će zemlju u teglama održati savršeno vlažnom!

Možda vas zanima Pripreme za more: Uz ove super savjete tvoja će koža zablistati u trenu Rubrika Life&style Life&style

Ovaj savjet dolazi od spisateljice i recenzentice Jade Wong i zaista ne može biti jednostavniji. Sljedeći put prije nego što kreneš na put, zalijevaj biljke pod tušem ili u sudoperu dok se tlo potpuno ne natopi vodom. Ostavi nekoliko minuta da se višak vode ocijedi iz posuda, a zatim obriši vlagu sa samog lišća biljaka. Wong tvrdi da će natopljeno tlo održavati biljke svježima tjedan ili dva pa nećeš morati brinuti hoće li ih netko održavati dok si izvan grada. Tako lako, zar ne? Naravno nije dobro da biljke stalno toliko mokre jer će to imati kontraefekt, počet će im truliti korijen, ali ako to učiniš jednom, neće se pretjerano hidratizirati.

via GIPHY

Povrh toga, postoji još nekoliko mjera predostrožnosti kako bi osigurala da biljke ne budu zanemarene dok te nema. Premjesti biljke u područja koja su sunčana, ali ne na izravnoj sunčevoj svjetlosti kako se ne bi presušile. Zatim pripazi da prilagodiš temperaturu svog doma prije nego što odeš tako da biljke ne uvenu na velikoj vrućini i jako vlažnom zraku. A ako imaš malo dodatnog vremena, možeš zamijeniti posude i tlo u kojem se nalaze tvoje biljke tako da uspijevaju u novom svježem okruženju u kojem imaju mjesta za rast.

7 biljaka koje su fejkale da su mrtve, a onda iznenadile svoje vlasnike

Ova sitna dotjerivanja pomoći će ti da bezbrižno uživaš u slobodnom vremenu. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0