Life&style

Ovaj trik će ti za 10 sekundi pomoći da se zauvijek riješiš neugodnog zadaha ispod maske

  • Bez obzira na to koliko je netko marljiv oko četkanja i čišćenja zuba koncem, može se dogoditi da se jednostavno ne može riješiti „zadaha ispod maske“
  • Nekoliko minuta nakon stavljanja maske iznenadi te miris vlastitog neugodnog zadaha?
  • Jedan zubar otkrio je kako ćeš se jednostavno riješiti tog problema 

Prema Scott Youngu, stomatologu, sve što trebaš učiniti da bih se dah jednom zauvijek popravio jest ulaganje u strugalicu za jezik. "Struganje jezika može pomoći u sprječavanju neugodnog zadaha pomažući uklanjanju bakterija koje uzrokuju miris koji se kolonizira na jeziku", objašnjava. 

"Struganje bakterija s jezika sa strugalicom za jezik može ti pomoći ukloniti sumporne spojeve u ustima i ublažiti neugodne mirise koje osjećaš ispod maske." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @blogjab

Baš kao što bi se htjela riješiti bakterija koje uzrokuju neugodne mirise iz ostatka tijela (što je, kao što svi znamo, glavna poenta redovitih tuširanja), isto vrijedi i za tvoj jezik. Sad kad je nošenje maski svakodnevica, problem zadaha iz usta prilično je neugodan. Međutim, zaustavljanje toga jednostavno je poput dodavanja jednog dodatnog koraka svojoj rutini. 

Možda vas zanima Jednostavan trik sa šamponom pomoći će da se riješiš masne kose, otkrivaju su frizeri Rubrika Beauty Beauty

"Strugalica za jezik može se koristiti svakodnevno slijedeći rutinu četkanja i čišćenja koncem", kaže dr. Young. „Treba je lagano povlačiti sa stražnje strane jezika prema naprijed, isprati i ponoviti. Nikada je ne treba pritiskati toliko jako da bude bolno ili uzrokuje krvarenje." 

Profesionalni savjet? Učini to dok na jeziku još uvijek imaš zubnu pastu za dodatnu svježinu. A ako želiš da ti maska miriši još slađe svaki put kad je staviš, pokušaj staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja na masku. "Koja kap esencijalnog ulja na tvojoj maski može uvelike utjecati na tvoje raspoloženje", rekla je Amy Galper, osnivačica New York Institute of Aromatic Studies. "Miris može snažno utjecati na naše duševno stanje, a ovi divlji neizvjesni dani zasigurno svima stvaraju veliki stres." 

Premda su maske obavezne, nije obavezno mirisati ružan zadah ispod njih pa kreni sa struganjem kako bi se toga riješila. 

Možda vas zanima 5 situacija u kojima nam je najčešće neugodno, a zapravo ne postoji razlog za to Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0