- Svi smo se barem jednom našli u situaciji kad zazvoni telefon, a neneadani gosti jave da stižu za pola sata
- Super! I bilo bi još bolje da hladnjak nije poluprazan i nemaš ih čime ponuditi
- Uz kavu najbolje ide nešto slatko, a za smiksati ovaj kolač treba 10-ak minuta, a dalje posao odrađuje pećnica
- Pročitaj više: S ovim jednim dodatnim sastojkom pečemo najsočniju pitu od jabuka
No, bez brige, nekoliko jabuka i osnovni sastojci poput jaja i mlijeka sve su što ti je potrebno za brzinski kolač od jabuka koji će spasiti stvar! Ukoliko nisi fan jabuka, sretna vijest da postoji pregršt načina da ih iskoristiš u jelima i zavoliš. Pritom, naravno, mislimo na deserte. Dok jedni rade slatke pite i savijače, ti isprobaj naš super jednostavan recept za zdravi kolač od jabuka koji ćeš zavoljeti dok kažeš ''keks''. A sigurni smo da će se svidjeti i tvojim iznenadnim gostima.
Za pripremu ovog deserta potrebno ti je svega 10-ak minuta (cijenimo "brzinske kolače"), a zatim ostatak posla za tebe odrađuje pećnica. Kad vidiš koliko je jednostavan i ukusan, sigurno će se još puno puta naći na tvom stolu.
Brzi kolač od jabuka - recept
Sastojci:
- 3 jaja
- 10-12 žlica eritrita (možeš koristiti i neko drugo sladilo ili šećer)
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice ulja
- 300 ml mlijeka
- 2 čaše zobenih pahuljica
- 1 prašak za pecivo
- 4 slatke jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1/2 čaše crne čokolade
- šećer u prahu
Priprema:
1. Miksati jaja i šećer nekoliko minuta pa ulje i mlijeko i ponovno sve dobro izmiksati.
2. Samljeti zobene pahuljice u brašno. U smjesu dodati pecilni prašak i šećer u prahu pa sve prebaciti u mokru smjesu. Miksati dok se sve dobro ne sjedini.
3. Oguliti i naribati jabuke pa ih prebaciti u smjesu, posuti cimetom i sitno narezanim komadićima čokolade te sve dobro promiješati.
4. U dublji pleh staviti papir za pečenje. Uliti smjesu i staviti da se peče cca 25-30 minuta na 200 °C.
5. Čačkalicom probati je li tijesto iznutra suho. Ukoliko se smjesa ne lijepi za čačkalicu, kolač izvaditi i pustiti da se ohladi prije rezanja. Kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.