- Neki slastičari se u svojim receptima kunu u preljev od šećera i cimeta
- Međutim, ovaj jedan dodatni sastojak već ulazi u tijesto za pitu od jabuka
- Pire od jabuka će napraviti kolač predivno pahuljastim i sočnim
- Pročitaj više: Belina pita - Starinski kolač od prhkog tijesta, sira i oraha koji se doslovno topi u ustima
Jesen je savršeno doba za pitu od jabuka! Sada su plodovi izvrsno slatkog i sočnog okusa, a recepti su obično jednostavni i brzi za spraviti. Osobito kad dodaš tajni sastojak za koji ne znaju svi. Ali, nemoj se iznenaditi ako svi iznenada požele da im daš svoj recept...
U jednostavno tijesto doda se približno 200 grama pirea od jabuka tzv. mus od jabuka (možeš ga kupiti kao gotov proizvod), što kolač čini predivno pahuljastim i sočnim.
Sastojci:
- 150 g šećera
- 2 do 3 jabuke
- 150 g omekšanog maslaca
- 300 g brašna
- ½ pakiranja praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 paketić vanilin šećera
- 2 žličice cimeta
- 200 grama pirea od jabuka
- 1 prstohvat soli
- 1 malo pakiranje pinjola
Voćni i aromatični boskop, slatko-kiseli jonagold, aromatični elstar i ukusna Cox's Orange Pippin prikladne su jabuke za sočne kolače od jabuka.
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) i dobro namasti okrugli kalup.
- Pomiješaj maslac sa šećerom, solju i vanilin šećerom te miješaj dok ne postane pjenasto. Dodaj jedno po jedno jaje.
- Sada pomiješaj suhe sastojke i dodaj ih u smjesu od maslaca zajedno s pireom od jabuka.
- Izlij tijesto u kalup.
- Ogulite i očisti jabuke pa stavi na tijesto. Pospi pinjolima.
- Peci oko 25 minuta (napravi test čačkalicom). Pospi cimetom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.