Life&style

Ovaj prelijepi galaktički cvijet doista postoji: saznaj sve o petuniji "Noćno nebo"

  • Među brojnim vrstama cvijeća našu je pažnju privuklo ono koje djeluje kao da je na svojim laticama preslikalo noćno nebo
  • Riječ je zapravo o posebnoj vrsti ljubičasto-bijelih petunija poznatih pod nazivom petunija Noćno nebo
  • Tajna boje ovog raskošnog cvijeta leži u velikoj razlici dnevne i noćne temperature

Ako si ljubiteljica lijepog i neobičnog cvijeća za tebe imamo pravu poslasticu - "galaktičke" petunije. Da, dobro si pročitala! Ova vrsta petunije, jedna od omiljene sorte ljetnog cvijeća, doima se kao da je na svojim laticama preslikala svemir. Uvjerene smo kako ovo cvijeće koje odaje dojam da je s drugog planeta neće proći nezamijećeno te će privući veliku pažnju svih onih koji zavire u tvoj vrt ili balkon. 

 | Autor: pr/etsy pr/etsy

Možda vas zanima Nanesi ovo prije kreme za sunčanje, efekt će te oduševiti! Rubrika Beauty Beauty

Ove biljke nisu samo obične ljubičaste i plave petunije već su prošarane bijelim točkicama koje im daju izgled zvjezdane noći. A ni jedna zvjezdana noć, baš kao ni jedna zvjezdana petunija nije jednaka. Službenog naziva Petunia Cultivars postaje sve popularnija kao petunija Noćnog neba. Tajna ljepote ovog raskošnog cvijeta leži u velikoj razlici dnevne i noćne temperature. Idealno ih je preko dana držati na toplome (optimalno 37 stupnjeva Celzijevih), a preko noći na hladnome (10-ak stupnjeva Celzijevih).

 | Autor: pr/etsy pr/etsy  | Autor: pr/etsy pr/etsy

Možda vas zanima Božur je simbol časti, bogatstva i ljubavi, a tjera i zle duhove. Što još nisi znala o ovom plemenitom cvijetu? Rubrika Life&style Life&style

Njega tih jedinstvenih cvjetova može biti malo zeznuta pa ćeš mu morati posvetiti više pozornosti. Kako bi tvoje petunije Noćno nebo zasjale punim sjajem njihovo sjeme trebaš posaditi još u rano proljeće kada su temperature niže. Što se temperatura više mijenja od hladnije do toplije to će tvoje petunije biti zvjezdanije. Ako cvijeće držiš na hladnom ono će imati više bijelih točkica, a ako ga držiš na toplome prevladavat će ljubičasta boja. Ove petunije mogu narasti do 40 centimetara, a cvatu tijekom kasnih proljetnih i ranih ljetnih mjeseci. Mi smo očarane ovim cvijetom, a ti?

 

Photo: pr/etsy

Komentari 0