Beauty

Nanesi ovo prije kreme za sunčanje, efekt će te oduševiti!

  • Duge tople noći i uživanje na plaži sinonimi su omiljeno godišnje doba, ljeto!  
  • Ono čemu se najviše veselimo zasigurno je preplanuo ten, no trebamo biti oprezne
  • Iako pozitivno utječe na naš organizam, dugo i nepravilno izlaganje na suncu može nam uvelike naštetiti. U nastavku ti donosim savjete kako se zaštiti 

Duge tople noći, uživanje na plaži ili bijeg od svakodnevice ono je što nam treba kao zaslužena nagrada nakon duge i naporne godine. Kao i svaka druga žena, obožavam nositi sunce na koži. U prijevodu, kod ljeta me najviše veseli preplanuo ten i pomisao koliko mi bolje pristaje svaka haljina, kratki kombinezon ili pak suknja. No unazad nekoliko godina primijetila sam kako je ljeto počelo pokazivati svoje zube te moje neodgovorno ponašanje zbog malo tamnijeg tena nije moglo ostati nekažnjeno. U nastavku ti donosim nekoliko savjeta koji su me spasili od negativnih posljedica sunca.

Nanesi kremu za sunčanje

Krema za sunčanje ne smije zaobići nikoga, pa čak ni osobe s prirodno tamnijom puti. Njezina uloga je zaštititi te od opeklina, starenja, ali i raka kože. Stručnjaci preporučuju nanošenje kreme čiji zaštitni faktor iznosi najmanje 15. Nanesi kremu 20 do 30 minuta prije izlaganja suncu, a postupak nanošenja ponovi svaka dva sata. Isto tako, nemoj zaboraviti na svoje usnice, stoga se pobrini nanijeti odgovarajući balzam za usne.

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Obuci prozračnu odjeću i stavi šešir

Oblačenjem prozračne odjeće za vrijeme ljetnih dana dopuštaš svojoj koži da diše. Prozračni i pamučni materijali te bijeli odjevni predmeti čine uslugu tvojoj koži te ju ne guše. Osim što ćeš lakše podnositi vrućinu, manje ćeš se znojiti. Također, nemoj zaboraviti nositi šešir (pa čak i u hladu) koji te isto tako štiti od sunca i njegovog štetnog utjecaja. 

Izbjegavaj sunčanje od 12 do 16 sati

Prije nego pomisliš na sunčanje u ovom razdoblju, prisjeti se posljedica koje ti ono može donijeti. Sunčanje u ovom periodu može dovesti do crvenila, plikova i opeklina, a takve ti muke defintinivno ne trebaju. Preporučeno izlaganje suncu za vrijeme ljetnih mjeseci je dva do tri sata s time da na period između 12 i 16 sati ni ne pomišljaj, ako želiš sačuvati zdravlje. Nemoj zaboraviti da sunčevo zračenje pospješuje starenje kože i izaziva njezinu dehidraciju.

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Pij dovoljno tekućine

Općenito, ali pogotovo za vrijeme vrućih ljetnih dana nemoj zaboraviti unositi dovoljno tekućine. Preporučuje se pijenje vode, a ne sokova jer oni prividno prikrivaju žeđ. Isto tako, konzumacijom rashlađenog voća značajno doprinosiš unosu tekućine u tijelo, pa tako jedna kriška lubenice, dvije kriške dinje ili jedan veliki krastavac mogu zamijeniti jednu čašu vode. 

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

Nanesi ovo ulje prije kreme za sunčanje

Kako bi bila sigurna da je tvoja koža hidratizirana prilikom izlaganja suncu, jedno od rješenja je i nanošenje Bio-Oil ulja prije zaštitne kreme za sunčanje. Bio-oil nanesi na kožu i pusti da se dobro upije, a nakon toga nanesi kremu sa zaštitnim faktorom. Osim što rješava problem dehidrirane kože jer joj pomaže zadržati vlagu, ulje pomaže poboljšati izgled neujednačenog tena. Isto tako, nakon svakog odlaska s plaže moraš se istuširati kako bi skinula kremu i sol s kože. No moraš biti svjesna kako svakodnevno kupanje isušuje tvoju kožu te je stoga moraš pravilno njegovati. Upravo Bio-Oil sadrži brojne sastojke koji pomažu koži da očvrsne, bude mekša i glađa, pa ti ga stoga toplo preporučujem!

Koliko god voliš preplanulu put, nemoj dozvoliti da zbog toga naštetiš svojoj koži. Zdrava i njegovana koža ljepša je od preplanule puti, stoga poslušaj moje savjete i sunčaj se pametno.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0