Life&style 04. rujna 2020.

Ovaj 'nevidljivi kolač od jabuka' toliko je dobar - da ga nakon pola sata doista više nema

Shutterstock/instagram.
  • Izgleda kao običan kolač od sira iz lima, ali nije 
  • Naime, u tome se krije ukusan kolač od jabuka 
  • Pogledaj recept za ovaj preukusan kolač 

Ovaj kolač s pravom se zove nevidljivi kolač od jabuka. Naime, izvana izgleda kao običan kolač od sira posut bademima, ali unutra sakriva tanke ploške jabuka. Ako želiš iznenaditi svoje goste, ovaj genijalni recept definitivno će ti pomoći u tome. 

Sastojci 

Za mrvice: 

• 1 ½ žlica šećera

• 3 žlice badema (naribanih)

• 60 g pirova brašna 

• 2 žlice hladnog maslaca 

Za kolač: 

• 130 g pirova brašna 

• 3 jaja

• 50 g šećera 

• ¼ žličice cimeta 

Možda vas zanima... Ovaj prefini kolač od badema s ribizom ima malo kalorija i lagan je za pripremu Rubrika Life&style Life&style

• 80 ml mlijeka 

• 80 g maslaca (rastopljenog)

• 6 jabuka 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍎Gateau Invisible aux pommes🍎 ...or invisible apple cake. Now I have 30kg of apples. I love fresh apples and eat more than one a day. I made apple cakes, apple pies, and apple rolls...then gateau invisible for the first time. Apples account for 65% of this cake. And it's not only easy and quick to prepare but delicious and full of flavour. Go well with bitter caramel sauce. . . . #gateauinvisibleauxpommes #invisibleapplecake #applecake #apples #foodphotography #foodstyling #bakersofinstagram #nytcooking #bonappetitmag #saveurmag #tastingtable #thekitchn #f52grams #thefeedfeed #thebakefeed #bakefromscratch #cakesofinstagram #onthetable #inmykitchen #scrumptiouskitchen #goodmoodfood #kitchenbowl #mycommontable #hautecuisines #beautifulcuisines #foodandwine #imsomartha #bhgfood #pastrychef

A post shared by Eri Goto (@eritgoto) on

Priprema 

1. Za mrvice pomiješaj šećer i brašno u posudi. Dodaj hladni maslac te prstima sve promiješaj da nastanu mrvice. Zatim dodaj naribane bademe, sve promiješaj te stavi u hladnjak do kasnije upotrebe. 

2. Zagrije pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Pravokutni kalup (oko 24 x 10 cm) namasti te obloži papirom za pečenje. 

3. Za tijesto rastopi maslac te ostavi da se ohladi. U posudi stuci s pomoću miksera jaja i šećer. Dodaj brašno i cimet te sve pomiješaj. Zatim dodaj mlijeko i rastopljeni maslac te pomiješaj. Na kraju stavu posudu na stranu. 

4. Operi jabuke, oguli, raščetvori te očisti. Potom ploške jabuka nareži na tanke ploške (s pomoću noža ili ribeža za povrće) te stavi u posudu s tijestom tako da su na kraju sve ploške prekrivene tijestom.

5. Tijesto s jabukama stavi polako u kalup te na kraju pospi bademima. Kolač peci 40-45 minuta. Savjet: ako mrvice postaju pretamne, prekrij kolač aluminijskom folijom. 

6. Kad je kolač gotov, ostavi da se kompletno ohladi te ga prije posluživanja stavi na dva sata u hladnjak. Tako će se najlakše rezati. 

Komentari 0