- Tko može odoljeti kombinaciji čokolade i višanja?
- Pa, vjerojatno nitko!
- Stoga ti donosimo recept za kremaste kolače od čokolade i višanja iz lima - čisto uživanje, bez obzira na godišnje doba
Naše najnovije slatko otkriće: rajski kolač od čokolade i višanja. Sjajna stvar s ovim kolačem? Možemo uživati tijekom cijele godine. Naime, srce kolača od čokolade čine višnje iz staklenke (kompot) na laganom biskvitu ispod kremaste čokoladne kreme – a na vrhu su još fine čokoladne mrvice. Doista rajski!
Mali savjet: začini čokoladnu kremu s After Eight čokoladicama, Kinder čokoladicama ili bilo kojim drugim slatkišem koji sadrži kakao. Jednostavno ih otopi u toplom vrhnju i stavi u hladnjak preko noći. Na ovaj način stvaraš svoju osobnu poslasticu.
Recept za kolač od čokolade i višanja
Sastojci za 18 komada:
• 600 g vrhnja za šlag
• 200 g tamne čokolade
• 2 staklenke (po 720 ml) kompota od trešanja
• 100 g tamne čokolade za kuhanje
• 5 jaja
• 125 g šećera
• 1 prstohvat soli
• 1 vanilin šećer
• 100 g brašna
• 50 g jestivog škroba
• 2 žličice sode bikarbone
• 1/2 žličice kakaa u prahu
• 1 žlica šećera u prahu
• masnoća za lim za pečenje
• papirnati ručnici
Priprema:
1. Zagrij vrhnje u loncu te otopi čokoladu uz stalno miješanje. Stavi potom u posudu, poklopi te ostavi u hladnjaku preko noći.
2. Višnje ulij u sito i dobro ocijedi. Grubo nasjeckaj čokoladu za kuhanje te rastopi u posudi uronjenoj u vruću vodu. Potom makni sa štednjaka.
3. Odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci čvrsti snijeg od bjelanaca, šećera, soli i vanilin šećera. Umiješaj žumanca. Pomiješaj brašno, škrob i prašak za pecivo, prosij u snijeg te umiješaj. Dodaj čokoladu te umiješaj. Stavi tijesto na namašćeni lim (32 x 39 cm), zagladi te peci u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 18 minuta. Izvadi iz pećnice, stavi na rešetku i pusti da se ohladi.
4. Zatim odreži 1/3 tijesta (približno 32 x 13 cm) i izmrvi ga. Trešnje posuši kuhinjskim papirom pa ih ravnomjerno rasporedi po tijestu. Miksaj čokoladnu kremu dok ne postane čvrsta. Ravnomjerno je rasporedi po višnjama. Na to ravnomjerno rasporedi mrvice i lagano ih pritisni. Stavi kolač u hladnjak na otprilike 2 sata. Pomiješaj kakao i šećer u prahu. Pospi time kolač pa nareži na komade.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.