- Osim što ovaj kolač zamamno izgleda, topi se u ustima
- Uostalom, tko bi mogao odoljeti kombinaciji krušaka i čokolade?
- Povrh svega, brzo se spravlja! Donosimo ti recept koji ćeš sigurno spremiti u svoju kuharicu
Ovaj recept je možda znala već i tvoja baka. U svakom slučaju, predivno je nekompliciran i spravlja se jako brzo. Sastojke za sočno čokoladno tijesto i voće vjerojatno već imaš kod kuće. Dakle, nemaš što čekati: kreni sa spravljanjem i vrlo brzo ćeš uživati u desertu koji kao da je izišao iz raja!
Sastojci
• 150 g mekog maslaca
• 100 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 4 jaja
• 225 g brašna
• 3 žličice praška za pecivo
• 150 g čokolade za kuhanje
• 200 g vrhnja za šlag
• masnoća za kalup
• 600 g krušaka
• 1 žlica kakaa
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator 160 stupnjeva). Namasti dobro kalup (promjera 26 cm).
2. Za tijesto pjenasto pomiješaj s pomoću miksera meki maslac, šećer i vanilin šećer (dok ne nastane kremasta smjesa). Potom umiješaj jedno po jedno jaje.
3. Usitni ili naribaj čokoladu te je rastopi u kipućem vrhnju za šlag.
4. Dodaj tijestu mlaku čokoladu.
5. Pomiješaj u posudi brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu te kratko umiješaj u tijesto. Zatim stavi tijesto u kalup te zagladi.
6. Oguli kruške, raščetvori te nareži na manje komade.
7. Tijesto raspodijeli po kolaču te peci oko 30 minuta u pećnici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.