Life&style
Kuća u talijanskim Alpama

Ova povijesna vila pretvorena je u luksuznu skijašku 'kolibu' i najskuplja je nekretnina u talijanskim Alpama

  • Zašto iznajmiti kuću u talijanskim Alpama kada možeš posjedovati luksuznu 'planinsku kolibu' u tom području?
  • Za ovu planinsku vilu, zvanu La Fenice, potrebno je izdvojiti 24 milijuna eura kaniš li je kupiti
  • Cijena jest vrtoglava, ali, zapravo, i ne čudi toliko – s obzirom na to što sve nudi ova 'koliba' iz snova

La Fenice (u prijevodu s talijanskog: 'Feniks'), idilična planinska kuća s pogledom na Matterhorn u Cerviniji, nedavno se pojavila na tržištu nekretnina za vrtoglavih 24 milijuna eura. Planinska više palača nego koliba obložena kamenom stvorena je iz napuštene vile iz 1930-ih koju je, prema Savillsu, koji prodaje nekretninu, često posjećivala talijanska kraljevska obitelj.

Kuća La Fenice u talijanskim Alpama | Autor: Savills Savills Kuća La Fenihe u talijanskim Alpama  | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice

Danas ovo zimsko prebivalište ima sofisticirani izgled alpskog štiha. Za početak, otmjena nekretnina mjeri gotovo 1200 kvadratnih metara prostora i sastoji se od sedam spavaćih soba s vlastitim kupaonicama, raspoređeno na šest katova. Druge značajke velebne vile uključuju vanjski spa centar, prostoriju za skije, heliodrom, dizalo i jednostavan pristup okolnim padinama idealnima za uživanje u zimskim radostima.

 | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice  | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice

Smještena otprilike 100 metara iznad sela, obnova kuće La Fenice bila je izazovan projekt koji je trajao otprilike pet godina. Prodavatelj, John Harrison, bivši partner i glavni operativni direktor investicijske tvrtke Amplitude Capital sa sjedištem u Londonu, kupio je ovo imanje na planini prije 11 godina.

Ubrzo nakon toga angažirao je lokalnog talijanskog arhitekta koji se specijalizirao za gradnju na velikim nadmorskim visinama da se uhvati ukoštac s dugotrajnom obnovom, koja je uključivala klesanje u planinu kako bi se stvorilo dovoljno mjesta za 10-metarski unutarnji bazen. „Imali smo dvije mogućnosti: hoćemo li izgraditi manju planinsku kuću, koja bi vjerojatno bila razumnija za obiteljsku upotrebu, ili podići ljestvicu te napraviti nešto drugačije“, izjavio je Harrison. „Odlučili smo se za ovo drugo“, dodao je. 

 | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice  | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice

Osim bazena, planinska kuća uključuje nekoliko balkona, potpuno opremljen fitness centar, privatno kino s tri razine sjedećih mjesta i prostrani vinski podrum. Centralni i možda najimpresivniji dio je atrij ukrašen svjetlucavim kristalnim Swarovski lusterom.

Možda vas zanima Šumska vila jedna je od najljepših kuća u Gorskom kotaru. Čarobno izgleda ususret Božiću i sva u snijegu Rubrika Life&style Life&style

Tijekom godina je Harrison iznajmljivao ovu zimsku oazu turistima dubokog džepa. U posljednje vrijeme, cijena za (ako je želiš samo za sebe) šest noći u prosincu u 'Feniksu' bila je nevjerojatnih 65.000 eura.

 | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice  | Autor: Savills Savills Foto: Savills, kuća La Fenice

„Ovo je jedna od rijetkih planinskih kuća izgrađenih na skijalištima u Italiji, tako da stvarno ne postoji usporedivo mjesto s kojim bi se mogla mjeriti“, objasnio je Harrison. 

Možda vas zanima Kuća Mali medo nalazi se tik uz Teslino rodno selo. Izgleda tako čarobno da bismo i blagdane proveli tamo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Savills

Komentari 0