Life&style

Ova orhideja proglašena je najružnijom na svijetu - složili bismo se

  • One su ružičaste, bijele, ljubičaste i ponekad plave boje…
  • Kako god: orhideje su izuzetno lijepe biljke s predivnim cvjetovima
  • Ali, u svakoj obitelji postoji crna ovca…

Kraljevski botanički vrtovi u Velikoj Britaniji predstavili su najružniju orhideju na svijetu. Gastrodia agnicellus je mala, smeđa i „prilično ružna“, izvještavaju iz Botaničkog vrta.

Najružnija orhideja pronađena na Madagaskaru

Ova je orhideja tek nedavno pronađena na Madagaskaru. Nakon oplodnje stabljike rastu tako da plodovi vise iznad šume. To im omogućuje bolju distribuciju sjemena nalik prašini. Cvjetovi su prilično mali, samo jedanaest milimetara. Latice su smeđe i nalik su ušima, a biljka nema lišće. Također je potpuno ovisna o gljivama za svoju prehranu.

Biljka se već smatra ugroženom – naravno, ne zbog svog izgleda. Ali budući da su neki primjerci pronađeni u zaštićenom području, postoji nada da nije akutno ugrožena.

Možda vas zanima Ovako treba njegovati božićnu zvijezdu da bi ti trajala godinama, a ne samo za blagdane Rubrika Life&style Life&style

Otkrivene su nove otrovne gljive 

Istraživači iz Kraljevskog botaničkog vrta također su otkrili ukupno 165 novih biljnih vrsta u Africi, Aziji, Americi i Velikoj Britaniji i to u teškim uvjetima pandemije koronavirusa. Među njima je bilo šest britanskih otrovnih gljiva, od kojih se jedna nalazila u neposrednoj blizini londonske zračne luke Heathrow. 

Ostala otkrića uključuju biljku u Peruu koja je u srodstvu s batatom i koja bi se mogla koristiti kao hrana. Čudan, ljuskavi grm koji raste u sušnim predjelima Namibije i od kojih je ostalo samo oko 1.000 primjeraka također je jedno od otkrića. Tu je i rođak ananasa kojeg oplođuju kolibrići u središnjem Brazilu… Pa nije li ta flora puna iznenađenja?!

Možda vas zanima Super trik! S ovih 5 domaćih sredstava ojačat ćeš svoje sobne biljke tijekom zime Rubrika Life&style Life&style

 
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • velod

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly . so i make my family happy and u can do Check it out what i do…......w­w­w­.­e­a­r­n­7­5­.­c­o­m