Life&style

Ova mama lukavo se sjetila kako da djecu makne s gadgeta i natjera da obavljaju kućne poslove

  • Ako ne možeš natjerati svoju djecu da dignu pogled sa mobitela, možda će ti trik ove mame pomoći
  • Smislila je genijalan način kako da se klinci odvoje od zaslona
  • Dobro je za njih, a dobro je i za tebe, jer ti mogu pripomoći u kućanskim poslovima

Čini se da svaku frazu "današnja djeca" prati neka vrsta prekomjerne upotrebe tehnologije: nikad ne spuštaju telefon, uvijek surfaju internetom, popis se nastavlja i nastavlja. Ali ova pametna mama koristi 'opsesiju' svoje djece u svoju korist držeći obiteljsku Wi-Fi lozinku kao zalog.

Možda vas zanima 12-godišnjem sinu ponudila je hrpu novca da se kloni društvenih mreža do 18-e, i uspjela Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: imgur@CoyotaTorona imgur@CoyotaTorona

Naime, prije nego li započne dan ostavlja djeci poruku u kojoj objašnjava koje poslove trebaju obaviti. I zadržava lozinku za Wi-Fi dok ne dobije fotografiju koja joj pokazuje da su zadaci dovršeni. A kako bi spriječila svoju djecu da koriste stare slike, fotografija mora sadržavati npr. kutiju krekera koje će ostaviti na štednjaku.

Poruka dosjetljive mame kaže: "Današnja Wi-Fi lozinka može biti otključana nakon što mi pošaljete fotografiju čiste kuhinje. Na fotografiji mora biti kutija krekera koju sam ostavila na pultu pored štednjaka (kako ne biste koristili stare fotografije). Voli vas mama!"

Ovaj trik za roditelje kojim će odvojiti svoju djecu od ekrana postao je viralni hit. Hoćeš ga isprobati?

 | Autor: imgur@CoyotaTorona imgur@CoyotaTorona

Najteži dio za ovu mamu je smisliti potpuno novu lozinku svako jutro, ali to je mala cijena za čist dom, zar ne? No, to nije jedini način kojim se služi kako bi djecu naučila da moraju zaslužiti vrijeme provedeno na Internetu. Osim što želi čistu kuhinju zauzvrat za Wi-Fi lozinku, ona traži "otkupninu" za punjače svoje djece. Iako će i dalje dobiti nekoliko solidnih sati Facebooka u danu, nakon što se baterija isprazni, morat će čistiti kako bi napunili svoj uređaj. 

 | Autor: imgur@CoyotaTorona imgur@CoyotaTorona

No, ako tvoja djeca nisu potpuno ovisna o tehnologiji, to ne znači da nemaš sreće. Možda će džeparac privući pozornost. Ova mama ima i ploču sa malim kućanskim poslovima, a za svaki obavljeni zadatak dobiti će mali džeparac. Tako njezina djeca mogu 'zaraditi' birajući neki od zadataka koji se nalazi na oglasnoj ploči: slaganje rublja, iznošenje smeća, brisanje prašine, čišćenje kupaonice, usisavnja ili pak košnja travnjaka ili zalijevanje vrta.

Možda vas zanima Mama je svojoj kćeri izbrisala profile s društvenih mreža na kojima je imala 1,7 milijuna pratitelja Rubrika Life&style Life&style

Jasno, ako želiš isprobati ove trikove, sve što trebaš učiniti je shvatiti 'slabost' svog djeteta i za tren ćeš imati čistu kuhinju ili drugi kutak doma.

 

Photo: shutterstock

Komentari 0