Life&style

Mama je svojoj kćeri izbrisala profile s društvenih mreža na kojima je imala 1,7 milijuna pratitelja

  • Brazilka Fernanda Rocha Kenner svojoj je kćeri Valentini obrisala sve profile na društvenim mrežama
  • Smatrala je da previše negativno utječu na tinejdžericu Valentinu
  • Zbog njene odluke mnogi su ju optužili da je zapravo ljubomorna na svoju kćer

Kao i sve drugo u životu, društvene mreže imaju dvije strane, onu dobru, ali i onu lošu. S negativnim stranama društvenih mreža svi smo upoznati, poput onih da uspoređujemo naše živote s životima drugih koje pratimo.

To nam stvara neugodan osjećaj nesigurnosti. Osjećamo da “nismo dovoljno dobri” da bismo bili sretni ili zadovoljni kao netko tko se hvali svojim “savršenim” životom online.

Fernanda Rocha Kanner dolazi iz Brazila i majka je 14-godišnje influencerice Valentine. Valentina je na svojim profilima na društvenim mrežama Instagramu i TikToku imala 1,7 milijuna pratitelja. 

Fernanda je svojoj kćeri izbrisala sve račune na društvenim mrežama jer je to postajalo nezdravo i utjecalo je na Valentinino samopouzdanje, odgoj i razvoj.

Fernanda je izjavila “Ne mislim da je zdravo ni za odraslu osobu, a kamoli tinedžera da svoju vrijednost i samootkrivanje temelji na mišljenjima koja dobiva online. Dovoljno je teško pokušati otkriti tko si sa 14 godina."

Majka je natjerala svoju kći da spava u šatoru vani jer je ova bila gruba prema beskućniku Možda vas zanima Majka je natjerala kći da spava vani na hladnoći jer se rugala beskućniku, je li pretjerala? Rubrika Life&style Life&style

"Kad gotovo dva milijuna ljudi koje nikad u životu nisi vidjela misle da te poznaju, još je teže, ali i opasnije. Također je puno lakše izgubiti sebe u svemu tome."

Valentina je na društvenim mrežama bila poznata kao Nina Rios, a njeni pratitelji bili su sa svih strana svijeta. Kako kaže njena majka, to nije samo nezdravo, već nije ni mudro dopustiti sebi da na tebe toliko utječu tuđa mišljenja.

Fernanda je dodala: “Ne želim da reklamira jeftinu odjeću od zapaljivog poliestera napravljenu u Kini.” Rekla je i kako ne želi da njena kći sve radi samo zbog sadržaja na društvenim mrežama, kao istrenirana.

“Tužna je ovo generacija gdje se takve stvari smatraju slavom.”

Zbog svoje odluke, Fernanda je i sama primila puno negativnih kritika. No, od svoje odluke nije odustala.

“Tjedan dana sam čitala komentare od stranaca da sam narcisoidna, sebična, da sam kćeri uništila snove i da sam ljubomorna na nju. Čitala sam to dok je ona mirno spavala pored mene, bez da je znala za to.”

O majčinom postupku, Valentina je rekla: “Nisam bila sretna, naravno. Jako sam se naljutila.” Njena majka dodala je kako je njena odluka bila radikalna, ali i prijeko potrebna.

O Valentininom povratku na društvene mreže, Fernanda je poručila: “Trenutno to stvarno ne želim. Ako ponovno počne s tim, opet će mi smetati i bit će samo još gore.”

Možda vas zanima Majku jedanaestero djece zasuli su kritikama nakon što je objavila čime hrani svoju djecu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/@ferochakanner

Komentari 0