- Ovih su dana na jelovniku često jela od buče pa vjerujemo da u zamrzivaču imaš zalihu pirea. Ako to nije slučaj, možeš ga relativno brzo pripremiti
- Pire od buče možeš iskoristiti za pripremu ove odlične i preukusne rolade...
- missGASTRO i blogerica Mateja Krvarić imaju recept koji će u studenome zasjeniti sve druge
Nije novost to da tikva odlično funkcionira i u slatkim kombinacijama, a materijalni je dokaz te tvrdnje ova jesenska rolada. Pire od tikve sastavni je dio sočnog biskvita, a kremu čine krem sir, mileram i korica naranče.
Ovih su dana na jelovniku često jela od buče pa vjerujem da u zamrzivaču imaš zalihu pirea. Ako to nije slučaj, možeš ga relativno brzo pripremiti i zamrznuti za sve kulinarske eksperimente koji su u planu. Postupak je jednostavan; butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci je 40-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Meso potom izdubi i izradi štapnim mikserom u pire. U slast!
Sastojci za biskvit:
- 100 g brašna
- 3 jaja
- 160 g šećera
- 190 g pirea od bundeve
- 1 burbon vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- pola žličice pumpkin spice začina
Priprema biskvita:
- Butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci na papiru za pečenje okrenutu mesom prema dole, cca 40 min na 200 stupnjeva. Meso izdubi i izradi štapnim mikserom. Za roladu će ti biti dovoljna polovica manje tikve.
- Pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i začine.
- Miksaj jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješaj pire od bundeve i na kraju prosij suhe sastojke. Miješaj dok se ne sjedini.
- Prelij smjesu u lim obložen papirom za pečenje. Peci 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Dok se biskvit peče, pripremi papir za pečenje i pospi ga šećerom u prahu. Vrući biskvit prebaci na taj papir, odvoji papir s biskvita i zarolaj biskvit. Ostavi da se ohladi.
Sastojci za kremu:
- 200 g krem sira
- 2 žlice milerama
- 200 g slatkog vrhnja
- 2 žlice meda
- korica naranče
Priprema:
- Sve sastojke izmiksaj u glatku kremu.
- Ohlađeni biskvit odrolaj, premažite kremom i zarolaj opet.
- Ostavite u hladnjaku da se stisne i rashladi. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.