Life&style

Ova jednostavna rolada s kremom od buče savršen je desert za vrhunac jeseni

  • Ovih su dana na jelovniku često jela od buče pa vjerujemo da u zamrzivaču imaš zalihu pirea. Ako to nije slučaj, možeš ga relativno brzo pripremiti
  • Pire od buče možeš iskoristiti za pripremu ove odlične i preukusne rolade...
  • missGASTRO i blogerica Mateja Krvarić imaju recept koji će u studenome zasjeniti sve druge

Nije novost to da tikva odlično funkcionira i u slatkim kombinacijama, a materijalni je dokaz te tvrdnje ova jesenska rolada. Pire od tikve sastavni je dio sočnog biskvita, a kremu čine krem sir, mileram i korica naranče. 

Ovih su dana na jelovniku često jela od buče pa vjerujem da u zamrzivaču imaš zalihu pirea. Ako to nije slučaj, možeš ga relativno brzo pripremiti i zamrznuti za sve kulinarske eksperimente koji su u planu. Postupak je jednostavan; butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci je 40-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Meso potom izdubi i izradi štapnim mikserom u pire. U slast!

Možda vas zanima Cannelloni s čokoladom i kestenima savršen su jesenski desert s mirisom slatke Italije Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za biskvit:

  • 100 g brašna
  • 3 jaja
  • 160 g šećera
  • 190 g pirea od bundeve
  • 1 burbon vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice pumpkin spice začina

 | Autor: Mateja Krvarić Mateja Krvarić

Priprema biskvita:

  1. Butternut tikvu prereži na pola, izdubi koštice i peci na papiru za pečenje okrenutu mesom prema dole, cca 40 min na 200 stupnjeva. Meso izdubi i izradi štapnim mikserom. Za roladu će ti biti dovoljna polovica manje tikve.
  2. Pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i začine.
  3. Miksaj jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješaj pire od bundeve i na kraju prosij suhe sastojke. Miješaj dok se ne sjedini.
  4. Prelij smjesu u lim obložen papirom za pečenje. Peci 13 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Dok se biskvit peče, pripremi papir za pečenje i pospi ga šećerom u prahu. Vrući biskvit prebaci na taj papir, odvoji papir s biskvita i zarolaj biskvit. Ostavi da se ohladi.
Možda vas zanima Neodoljiva slatka kombinacija: Spoj meda, oraha i ruma oduševljava u divnoj jesenskoj torti Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 2 žlice milerama
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • korica naranče 

Priprema:

  1. Sve sastojke izmiksaj u glatku kremu.
  2. Ohlađeni biskvit odrolaj, premažite kremom i zarolaj opet.
  3. Ostavite u hladnjaku da se stisne i rashladi. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

 

 

Photo: Mateja Krvarić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Jednostavno.super