- Kod pripreme ovog kolača, kuhinjom će se proširiti divan miris jeseni, a okus potpuno očarati
- Iako postoje brojne kombinacije koje se savršeno slažu, ova nam je jedna od najdražih
- missGASTRO otkriva recept za tortu u kojoj med, orasi i rum pružaju potpuno zadovoljstvo
Med, orasi i rum odlična su kombinacija već sami po sebi. Kada ih ukomponirate u ukusan jesenski kolač, svidjet će vam se još i više. Lagan je za pripremu, a pruža pravi mali raj za nepce svim ljubiteljima oraha. Na kraju ga premažite tučenim slatkim vrhnjem i pospite komadićima oraha. Dobra ideja je i sastrugana čokolada koju možete posipati po vrhu.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 150 g oraha
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 3 žlice ruma
- 1 žlica meda
- 50 g brašna
- ½ pakiranja praška za pecivo
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Orahe usitnite u blenderu.
- Pomiješajte ih s šećerom, a zatim dodajte jaja, maslac, rum, med i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke pa ih ubacite u mokru smjesu i dobro povežite.
- Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta, a zatim ostavite da se hladi još desetak minuta.
- Istucite slatko vrhnje pa premažite tortu i pospite je sjeckanim orasima i malo meda.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.