Life&style

Ova 3 trika da bijela odjeća ostane doista bijela čule smo od bake

Ako i tebe smeta što ti rublje, a i ostale bijele stvari nakon pranja često poprime sivkastu boju, na pravom si mjestu. Donosimo ti jednostavne trikove koji će te zauvijek riješiti ovog problema

Za neke od savjeta koje ti donosimo si sigurno već čula, ali nije na odmet ponoviti. Ni sami ponekad nismo svjesni kako se riješenje naših problema nalazi u našoj okolinu. Tako ćeš i ovaj problem sa sivilom vrlo lako riješiti uz samo jednu stvar koju svako kućanstvo ima. 

ASPIRIN

Potrebno je staviti 325 miligrama Aspirina u 2 litre tople vode i pustiti da se tableta rastopi. Svoje rublje ostavi u toj vodi 7 sati. No, postoji i brži i jednostavniji način. Tabletu ubaci u perilicu rublja i na taj način će se tableta bolje otopiti, a samim time i raspršiti. Aspirin je koristan zbog svoje kiseline, a i uštedjet ćeš na raznim proizvodima za izbjeljivanje odjeće.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies
Možda vas zanima Odjeća ti se skupila u pranju? Isprobala sam trik kojim je opet povećati i - djeluje! Rubrika Life&style Life&style

ALKOHOLNI OCAT

Još jedan pomagač kojeg ima svako kućanstvo, a jako je djelotvoran. Ima isti učinak kao omekšivač za rublje, pa ga možeš uliti u svoju perilicu umjesto uobičajenog omekšivača, a rublje će ti biti još mekše. Kiselina u octu pomaže otklanjanju mrlja, pa ocat povećava moć deterdženta. Pola čase octa prije pranja uliješ u rublje, tako ćeš zadržati boju rublja i otkloniti mrlje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

SODA BIKARBONA

Pola količine praška za rublje zamijeni sodom bikarbonom i vidjet ćeš izvrsne rezultate. Osim što ćeš uštedjeti, soda uklanja mrlje i odlično djeluje na bijelo rublje. Dobra je i za izbjeljivanje, pa možeš dodati dvije velike žlice u izbjeljivač, a rezultati neće izostati. Za tvrdokorne mrlje, napravi pastu od sode i vode, te nanesi pastu na mrlju prije pranja i ostavi da djeluje neko vrijeme. A potom ju ubaci u perilicu i operi na klasičan način. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima 2 trika da ti ručnici postanu fino meki – bez omekšivača Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0