Life&style

2 trika da ti ručnici postanu fino meki – bez omekšivača

Otkrit ćemo ti jednostavne trikove kako će tvoji ručnici postati fino meki – bez omekšivača

Većina ručnika načinjena je od frotira. Ta meka tkanina je toliko ugodna na dodir da bismo se najradije umotale u veliki nježni ručnik i tako provele dan. Divan osjećaj. No najčešće je kratkog vijeka. Naš novi, mekani ručnik sa svakim pranjem postaje sve krući i grublji. I kao što znaš, stvar ne može, barem ne sasvim, spasiti ni omekšivač.  No, s ovim trikom tvoji će ručnici opet biti poput novih.

Sušilica rublja 

Imaš li sušilicu rublja, mokre ručnike dobro protresi pa ih ubaci u sušilicu. Uz pomoć toplog zraka i kretanja „mucaste“ niti frotira će se obnoviti te ponovno omekšati. Pri tome je vrlo vašno (e, u tome je trik!) da bubanj sušilice nije potpuno pun. Pazi da ne sušiš puno ručnika odjednom, jer neće biti mjesta pa se niti frotira neće moći uspraviti. 

Možda vas zanima 7 jeftinih IKEA trikova koji će transformirati tvoju sobu Rubrika Life&style Life&style

Voda s octom 

Još jedan trik za omekšavanje ručnika je mješavina vode i octa. Često je doziranje sredstva za pranje rublja pogrešno. Ako ga je previše, onda ostanu ostaci sredstva na nitima – ako ga je premalo, natalože se ostaci kamenca. Zbog toga ručnici postanu grubi. Za omekšavanje pomiješaj pola vode i pola octa te stavi u to ručnike da namaču oko 30 minuta. Zatim stavi ručnike u stroj za pranje rublja (kao i inače) te se možeš veseliti mekom rezultatu. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

 

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0