Life&style

Odjeća ti se skupila u pranju? Isprobala sam trik kojim je opet povećati i - djeluje!

Novinarka miss7 pronašla je način kako vratiti stare dimenzije odjeći koju su previsoka temperatura ili pak sušilica smanjili i nekoliko brojeva

Sigurno si barem jednom u životu nepravilnim pranjem (ili sušenjem) uništila omiljeni odjevni komad tako da se smanjio na veličinu koju si nosila s 12 godina. Ako te imalo tješi, nisi jedina! Znam, treba čitati deklaracije, pogledati podatke o materijalu od kojega je odjevni predmet napravljen i proučiti savjete za održavanje, ali tko to još radi? Bijelo na jednu stranu, crno na drugu, šareno na treću i pritom je jedino bitno da su materijali donekle slični pa da tome prilagodiš temperaturu pranja. Poznato, zar ne?

E upravo to mene koštalo nekoliko pulovera, majica i jedne haljine koja se skupila tako da je podstava ostala u originalnoj dužini, a gornji se dio smanjio za dobrih 10 centimetara. Činjenica da je nikada nisam odjenula bila mi je dovoljna da se bacim na guglanje i pronađem rješenje u bespućima interneta. To je bio pametan potez!

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Možda vas zanima Isprobala sam genijalan trik za čišćenje bijelih đonova na tenisicama Rubrika Life&style Life&style

Naime, prema brojnim ženama koje su doživjele istu katastrofu, rješenje problema nalazi se u kupaonici. Riječ je o omekšivaču, balzamu za kosu i baby šamponu koji će ti pomoći u "proširivanju" odjeće. Postupak je sljedeći: u mlaku (skoro hladnu) vodu stavi čep omekšivača (balzama za kosu ili baby šampona), u to uroni odjevni predmet i ostavi ga pola sata u vodi. Nakon toga ocijedi što više vode (možeš se poslužiti i ručnikom koji će je dobro upiti) i potom rukama rastegni dio koji se skupio. Ja sam koristila omekšivač. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Možda vas zanima Zbogom, peglo! S ovih 6 trikova više nikad nećeš morati glačati Rubrika Life&style Life&style

Rezultat? I više nego zadovoljavajući. Haljina se vratila na stare dimenzije i podstava se više ne nazire ispod prednjeg dijela. Bitno je naglasiti da svoju haljinu još nisam ispeglala, ali vjerujem da će joj glačalo dodati još koji željeni centimetar. A ti? Jesi li već isprobala ovaj trik?

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0