Life&style

Isprobala sam genijalan trik za čišćenje bijelih đonova na tenisicama

U svega nekoliko minuta vratit ćeš sjaj svojim tenisicama i izgledat će kao nove

Tenisice su već nekoliko sezona jedan od "must have" komada u svijetu obuće, a njihova popularnost samo raste. Što i ne čudi s obzirom na to da savršeno upotpunjuju svaki outfit i daju mu dozu željene ležernosti. No, nažalost, svi vrlo dobro znamo koliko ih je teško održavati čistima, a to posebno vrijedi za one modele koji imaju bijeli đon. Srećom po nas, postoji genijalan i vrlo učinkovit trik koji spašava ovu situaciju, a za njega su ti potrebna samo dvije stvari - pasta za zube i malo tvrđa četkica.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Postupak čišćenja je vrlo jednostavan. Naime, na četkicu za zube nanesi malo veću količinu paste, smoči vodom i utrljaj na đonove. Izribaj ih kružnim ili ravnim pokretima, a potom dobro isperi toplom vodom i ostavi da se osuše. Pritom pazi da na đonovima ne ostanu tragovi paste za zube (pogotovo ako je u boji). 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Možda vas zanima Uz ovaj trik ćeš u visokim petama moći izdržati satima Rubrika Moda Moda  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Osim za čišćenje tenisica, pastu za zube možeš koristiti u još nekim situacijama. Tako će ti odlično poslužiti za poliranje metalnih dijelova na odjeći, možeš je koristiti za čišćenje srebrnog nakita, pranje umivaonika, uklanjanje dječjih crteža sa zidova, kao i bjelkastih mrlja od vode na namještaju. Ali, ni to nije sve! Običnu pastu za zube možeš koristiti za crvenilo na koži, kao pomoć nakon uboda kukaca i kod opeklina, a odličan je saveznik i za njegu noktiju. Naime, pasta za zube vratit će im sjaj i dati željenu čvrstoću.

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0