Life&style

Otkrivamo ti 5 razloga zašto je jako dobro imati partnera koji svira bubnjeve, tvrde znanstvenici

  • Možda nikad nisi o tome razmišljala, ali partneri glazbenici su po mnogočemu dobri za nas
  • Osim što mu možeš poslužiti kao inspiracija pri stvaranju, bezbroj je drugih koristi 
  • Donosimo ti pet razloga zašto je dečko bubnjar idealan partner

Možda ti nikad nije pala na pamet ideja da ciljano tražiš dečka koji svira bubnjeve, no nakon što ti kažemo koje benefite to za tebe ima, vjerojatno ćeš tu vještinu dodati na listu stvari koje tražiš kod parntera

Možda vas zanima 5 kritičnih pitanja koja ćeš si postavljati ako svi misle da je tvoj dečko zgodniji od tebe Rubrika Love&Sex Love&Sex

Oni su vođe, a ne sljedbenici

Ljudi često imaju percepciju da je uloga bubnjara, zato što sjede u pozadini, manja nego ostalih članova benda. No, moramo ti reći kako je ovo daleko od istine. Bez njihovih preciznih i oštrih znakova koji drže sve u ritmu, teško bi sami ostali članovi održavali dobar ritam. Bubnjari su tako muškarci koji znaju preuzeti odgovornost te znaju kada treba otpustiti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dave Grohl ✪ (@daveghrol) on

Jako su inteligentni

Profesor Ullen s Karolinska Institute proveo je eksperiment kako bi utvrdio postoji li povezanost između vještine izvođenja i inteligencije bubnjara navodeći kako je ritmička točnost u aktivnostima mozga kad osoba održava stalni ritam jednako važna kao i kapaciteti za rješavanje problema na testovima inteligencije. Ispitanici su morali svirati bubnjeve određenim tempom, a zatim im je dan ispit na kojem su morali rješavati probleme. Dokazano je kako su bubnjari imali su viši IQ, od ispitanika koji se ne bave sviranjem. To dokazuje da je tvoj potencijalni partner ne samo profesionalac u svom poslu već je i jako pametan.

Čvrsti su

Prema istraživanju profesora psihologije s Oxforda, bubnjari proizvode više endorfina tijekom nastupa, nego njihovi kolege glazbenici. Ovaj eksperiment mjerio je prag izdržljivosti kod četiri skupine - bubnjari, prodavači u glazbenim trgovinama, plesači te slušatelji klasične glazbe. Bubnjari su morali svirati, a drugi ispitanici su samo slušali glazbu te su zatim osjetili pritisak na rukama do granice izdržljivosti. Kod bubnjara se primijetilo kako sviranje stvara osjećaj sličan naletu adrenalina te pozitivno povećanje raspoloženja. Ovo je dobra vijest jer svima nam treba partner koji može izvući najbolje iz stresne situacije. 

Možda vas zanima Psi više slušaju žene i bolje se razumiju s njima, otkrila su istraživanja Rubrika Life&style Life&style

Imaju izdržljivost nogometnog tima

BBC je izvijestio kako je doktor Marcus Smith sa sveučilišta Chichester usporedio izdržljivost bubnjara na turneji s izdržljivosti nogometaša na utakmici. Za ispitivanje je koristio bubnjara benda Blondie, Clema Burkea, kao subjekt eksperimenta. Smith je zapravo proučavao srčani ritam i razinu kisika kod slavnog bubnjara prije, za vrijeme i nakon nastupa i to čak osam godina. Ovo ne iznenađuje zato što sviranje bubnjeva satima dovede izdržljivosti. Ova vještina će zasigurno biti korisna u brojnim aktivnostima tebe i partnera. 

Odlični su ljubavnici

Bubnjari su poznati po svojoj impresivnoj tehnici koordinacije i intenzivnog upravljanja prstima. Oni drže ritam te znaju točno kada trebaju stati, i na pozornici i u spavaćoj sobi. Iako ovom majstoru neće biti potrebno puno vremena da otkrije što tebi odgovara, uz njega ćeš se osjećati smirena i prirodno zaštićena. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0