Life&style
Planete koje vladaju horoskopskim znakovima

Otkrivamo koji je planet tvog horoskopskog znaka, a i što to znači za tebe

  • Ruku na srce, uvijek volimo pročitati te nešto novo naučiti o horoskopu i horoskopskim znakovima
  • Jesi li znala da je svakom horoskopskom znaku dodijeljen planet koji ima značajan utjecaj na njegov život i osobnost? 
  • Otkrit ćemo ti koji planet dominira tvojim životom

U astrologiji se planetima pripisuju moćna svojstva. Naime, snažnom energijom kojom zrače određuju karakter i životni put horoskopskog znaka. Ovdje saznaj na koji planet trebaš pripaziti u budućnosti…

1. Jarac (22. prosinca - 19. siječnja): Saturn

Saturn je također poznat kao planet mudrosti, odgovornosti i karme. Stoga ne čudi da vlada najambicioznijim i najodgovornijim horoskopskim znakom, jarcem. Saturn ponekad daje jarcima pomalo hladan karakter, ali oni su profesionalci u pretvaranju svojih vizija u stvarnost.

via GIPHY

2. Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače): Uran i Saturn

Vodenjacima vlada interakcija između Urana i Saturna. Uran je planet oslobođenja i slobode, koji na prvi pogled ne može biti suprotniji Saturnu, planetu snage. Ali, upravo ta kombinacija daje vodenjaku jedinstven karakter. Oba planeta zrače intelektualnom, ali i emocionalnom energijom, zbog čega vodenjaci često zadiru duboko u svijet misli, ideje i filozofije. To je njihov način strukturiranja svijeta za sebe.

Horoskopski znak vodenjak Možda vas zanima Ovi horoskopski znakovi imat će najbolju veljaču, njih čekaju samo dobre vijesti Rubrika Life&style Life&style

3. Ribe (19. veljače - 20. ožujka): Neptun i Jupiter

Planeti Neptun i Jupiter klasificirani su kao vrlo duhovni, energetski planeti. Ova povezanost odgovorna je za sanjarenje i empatiju te pojačava prirodne kreativne sposobnosti osjetljivih riba. Kada se kombiniraju, ribama također donose njihov tipični optimizam i nadu.

4. Ovan (21. ožujka - 19. travnja): Mars

Ne čudi da je vatreni Mars vladar ovna. Kao planet odlučnosti, hrabrosti i seksualne energije, samo on može biti odgovoran za strastveni karakter ovna. Naime, Mars odiše aktivnom i impulzivnom energijom koja tjera nemilosrdnog ovna da stvori život kakav si  zamišlja.

via GIPHY

5. Bik (20. travnja - 20. svibnja): Venera

Lascivna Venera ispunjava bika senzualnom, romantičnom i osjetljivom energijom. Kao planet ljubavi, ljepote i dobitka, temelj je ovom horoskopskom znaku te osigurava da bude sretan na poslu i u ljubavi. Također je Venera ta koja potiče bika da teži užitku i harmoniji.

6. Blizanci (21. svibnja - 10. lipnja): Merkur

Merkur je planet svestranosti i komunikacije: on je taj koji je odgovoran za znatiželjnu, radoznalu i intelektualnu prirodu blizanaca. Također je pojačivač njihove sposobnosti da otvore um te upijaju i obrađuju informacije brže od bilo kojeg drugog horoskopskog znaka. Kao planet koji se najbrže kreće u našem sunčevom sustavu, blizanci su motivirani da uvijek budu aktivni te da se povežu s novim ljudima i iskustvima.

Karakterne osbine horoskopskog znaka vodenjaka Možda vas zanima 6 karakternih osobina po kojima će svi znati da pred sobom imaju pravog vodenjaka Rubrika Life&style Life&style

7. Rak (21. lipnja - 22. srpnja): Mjesec

Mjesec, kao zagovornik osjećaja i domaćinstva, ima posebnu vlast nad empatičnim rakovima. Dok drugi horoskopski znakovi intenzivnije doživljavaju mjesečeve faze i stoga često leže budni noću, rakovi u to vrijeme mogu doživjeti povećane emocionalne i empatične sposobnosti. Skloni su biti osobito brižni, nježni i osjetljivi, za što je zaslužan Mjesec.

via GIPHY

8. Lav (23. srpnja - 22. kolovoza): Sunce

Sunce nije samo pokretačka snaga kreativnosti, vitalnosti i moći, nego je i vladar lava. To ovom horoskopskom znaku daje prirodnu superiornost i osjećaj autoriteta. Lavovi vole sjajno svijetliti kao bića svjetlosti i biti u središtu pozornosti: a to se može pratiti do sunca, koje je najsjajnija i najsvjetlija sila koju možemo vidjeti. Ovaj osjećaj ponosa prožima lavlju dušu.

9. Djevica (23. kolovoza - 22. rujna): Merkur

Blizanci i djevica su pod utjecajem istog planeta: Merkura. To je također razlog zašto se sličnosti karaktera mogu pronaći u ova dva horoskopska znaka: poput blizanaca, djevice su također izuzetno pametne. Osim toga, djevice imaju poseban dar da vide i zamršene detalje i veliku sliku, te razumiju kako doći od A do Ž. Komunikacija je ključna, kao i praktičnost, a Merkur ih osnažuje u tim vještinama.

10. Vaga (23. rujna - 22. listopada): Venera

Vage također dijele planet s drugim horoskopskim znakom, bikom. Kao planet ljubavi, harmonije i veza, Venera je i zaštitni planet vage. To ovom horoskopskom znaku daje prirodnu privlačnost, ljepotu i sklad. Tvoju želju za ljubavnim partnerstvom i vezom također pokreće Venera. Međutim, to ne utječe samo na vagu u romantičnom smislu, nego ih potiče da budu jedan od najdruštvenijih znakova zodijaka.

via GIPHY

11. Škorpion (23. listopada - 21. studenog): Pluton i Mars

Mars, planet strasti, ima sličnu energiju kao i Pluton, planet moći i ponovnog rođenja. Ove dvije energije stvaraju simbiozu koja škorpionima daje strast i glad za uspjehom. Nadalje, budući da je Pluton planet podsvijesti i transformacije, to se također odražava u želji škorpiona za unutarnjim istraživanjem.

12. Strijelac (22. studenog - 21. prosinca): Jupiter

Kao planet rasta i sreće, Jupiter daje strijelcu svoj tipično bezbrižan i optimističan stav prema životu. Kao planet mudrosti, također jača radoznalu prirodu ovog horoskopskog znaka, koji želi istražiti svaki dio sebe i svoje okoline. Kod Jupitera se sve vrti oko toga da „bude velik“ te ne bude ograničen, zbog čega mnogi strijelci završavaju kao lutalice u potrazi za beskonačnom mudrošću.

Photo: Shutterstock

Komentari 0