Life&style
Kako najbolje podrgijati ostatke pizze

Otkrili su najbolji način za podgrijavanje pizze, izgledat će kao da je upravo izašla iz krušne peći

  • Nekoliko ostataka od pizze dobrodošli su poput svježe pizze 
  • Stoga nikada nije loše vježbati pametnu matematiku za pizzu i naručiti veću pizzu
  • Pogledaj kako je najbolje zagrijati ostatke pizze

Premda ti sigurno nitko nikada ne bi zamjerio ako rezervnu krišku pizze pojedeš hladnu, ravno iz hladnjaka (dok stojiš u mraku u donjem rublju u 02:30 ujutro), molimo te da je prestaneš podgrijavati u mikrovalnoj pećnici ako radije jedeš pizzu vruću. Postoji bolji način - zapravo nekoliko njih.

Na Redditu su korisnici trenutačno uzbuđeni zbog metode koja je zapravo već duže vrijeme poznata: tava. Premda ta metoda nije baš toliko brza kao grijanje u mikrovalnoj pećnici, stavljanje kriške pizze u tavu na srednje jaku vatru oko osam minuta (ionako neki na  Redditu tvrde kako se to može postići za samo dvije minute na laganoj vatri, pa eksperimentiraj) vratit će prhku koru i zagrijat će pizzu do kraja. Premda, ako želiš da se sir lijepo otopi, možeš staviti i poklopac na tavu dok se grije.

Tko kaže da se moraš odreći hamburgera i pizza ako želiš smršaviti? Isprobaj ove recepte

Međutim, ako ti osam minuta zvuči kao vječnost za čekanje injekcije vruće pizze, prenosimo dvije alternativne metode, a svaka će zajamčeno dati puno zadovoljnije rezultate od mlitavih kriški koje ćeš izvući iz mikrovalne pećnice: friteza na vrući zrak i aparat za vafle.

Pizza fritta: pizza pečena u dubokom ulju Možda vas zanima Pizza fritta: kladimo se da većina vas još nije probala ovaj napuljski specijalitet Rubrika Life&style Life&style

Takozvano prženje na zraku nije toliko različito od zagrijavanja pizze u pećnici - uređaj je samo puno manji – a oživjeti će pizzu u svježe stanje kao iz pizzerije nakon 3– 4 minute na 190 stupnjeva.

„Vafliranje“ možda ne zvuči najbolje za podgrijavanje hladne kriške pizze, ali samo moraš biti malo kreativnija i zajedno složiti dvije kriške, jednu licem prema dolje s drugom, a preljevi i nadjevi neka budu okrenuti prema unutra. Tada se kora fino grije na vrućim rešetkama, dok se sir - koji je pritisnut na još više sira - zagrijava i ponovno topi…

Jednom kad pizza dosegne željenu temperaturu, kriške možeš rastaviti i jesti jednu po jednu ili ih jesti zajedno kao sendvič. Koju god metodu zagrijavanja odabrala, donosiš ispravnu odluku, jer ostaci pizze nikada nisu pogrešna odluka.

Možda vas zanima Pripremaš pizzu? Poslušaj Jamieja Olivera i za savršen okus dodaj joj nekoliko bobica ovog voća Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0