Life&style

Otkrila sam božanstven brunch! Ne samo da je najukusniji koji sam probala, nego i dolazi s čarobnim pogledom

  • Jedne užarene nedjelje, napokon smo se zaputili na brunch u prelijepi gornjogradski boutique hotel Hoh, smješten u Jurjevskoj ulici
  • Svježe namirnice i božanstveno pogođeni okusi oduševili su nas već na prvi zalogaj pa s punim pravom mogu reći da je ovaj brunch jednako ukusan koliko je i vizualno neodoljiv
  • Uz to, ugodno smo se iznenadili cijenama, predivnim pogledom i tišinom koja ovdje vlada

Otkako sam prvi put čula za prelijepi obiteljski boutique hotel Hoh, smješten nedaleko od moga doma, u Jurjevskoj ulici na broju 4, željela sam otići tamo i osobno se uvjeriti da je pogled koji puca s njihove terase uistinu jedan od najljepših u gradu. Prvi mi je put planove pokvarilo vrijeme, drugi me put zeznuo prijatelj koji je prije no što sam ja uspjela stići do Gornjeg Grada već sjeo u kultnu Palainovku, a ni treći put nas sreća nije pomazila jer je terasa bila toliko puna gostiju da ljubazno osoblje ni uz najbolju volju nije gdje imalo smisliti mjesto za nas dvoje.

 | Autor: Airbnb Airbnb Foto: Airbnb

Jedne užarene nedjelje u kolovozu, napokon se sve u svemiru uspjelo posložiti pa smo suprug i ja završili u ovoj oazi mira i tišine na kasnojutarnjoj kavi, za stolom u debeloj hladovini. Kada smo nakon prvih par gutljaja shvatili da smo malo gladni i da bismo rado nešto pojeli, krenuli smo vijećati bismo li naručili brunch opciju broj 1 ili broj 2. 

Možda vas zanima Zagreb je dobio bubble tea shop, no ukusni napitci nisu jedino zbog čega ga vrijedi posjetiti, tu su i slastice... Rubrika Life&style Life&style

Ponudu pod imenom 'Brunch 1' čini etažer za dvoje na kojem se nalaze granola košarice, waffli, palačinke, mini košarice sa sirom i lososom, školjke s francuskom salatom, voće omotano pancetom, lisnati ham & eggs te bruschette, dok se u opciji 'Brunch 2' nalaze granola košarice, waffli, svježe povrće s miso umakom, mini lisnato s ribljom paštetom, američke palačinke, focaccia s mortadelom i pestom od pistacija, cikla punjena svježim sirom, datuljama i orasima, tramezzini sa lososom i klicama te bruschette.

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Kada su školjke s francuskom salatom i lisnati ham & eggs uspjeli presuditi i kada je odluka pala na prvu opciju, nismo ni slutili da nas samo minute dijele od uživanja u najukusnijem brunchu kojeg smo ikad okusili. Svježe namirnice i božanstveno pogođeni okusi oduševili su nas već na prvi zalogaj pa s punim pravom mogu reći da je ovaj brunch jednako ukusan koliko je i vizualno neodoljiv, a sviđa mi se i što su veličine porcija odlično pogođene jer će te zasititi taman koliko treba, ali te neće ostaviti letargičnog i potpuno te lišiti elana. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

Iako smo u ovom brunchu uživali usred jednog od najvrućih dana ovog ljeta, moram priznati da je ovaj šarmantni kutak i za takve dane dušu dao. Terasa je okružena zelenilom prošaranim stablima voćaka, pogled na grad doista je predivan, na terasi nježno pirka povjetarac, taman da te malčice rashladi, a budući da su zvukovi prirode jedino što se čuje, ovdje se doslovno opušta i uživa kao malo gdje. 

Možda vas zanima Yogurtlandia je najslađe otkriće: ne znamo jesu li finiji smrznuti sladoledi, američke palačinke ili bubble tea Rubrika Life&style Life&style

Ugodno su nas iznenadile i cijene pa se tako spomenuti brunchevi nude po cijeni od 25 eura, espresso po cijeni od 2,20 eura, a svježe cijeđeni sokovi po cijeni od 4 eura. Možda jesu malčice više no u većini kafića, ali su još uvijek pristupačnije nego na Jadranu, a i budući da dolaze u paketu s jedinstvenim opuštajućim iskustvom i u prelijepom ambijentu, lagali bismo kada bismo rekli da nam se čine neopravdano visokima. 

 | Autor: Mia Elliott Mia Elliott Foto: Mia Elliott

O da, butelja Pavičićevog Plavca malog stoji na primjer 30 eura, Škaramučinog Dingača 35, a Šoškićevog Pinota Crnog 40 eura, pa smo već dogovorili i novi čvenk, uz zalazak sunca i vino, u toploj kasnoljetnoj večeri, s ponovno najljepšim pogledom i zen iskustvom. Još samo da se još jednom sve u svemiru posloži pa da uspijemo svi biti u mogućnosti okupiti se u dogovoreno vrijeme!

Photo: Mia Elliott
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Mljac