Life&style
Mr. Doodle

Ovu kuću teško je i gledati, njezin vlasnik svaki je centimetar prekrio crtkarijama i uživa u njoj

  • Dok su većini djece roditelji branili crtanje po zidovima, Sam Cox nije imao takvih problema u djetinjstvu
  • Britanski umjetnik poznat pod imenom Mr. Doodle svoje je čitavo imanje (i auto!) prekrio crtkarijama u svome prepoznatljivom stilu
  • Crtanje je trajalo dvije godine, a evo što umjetnik kaže o ovom neobičnom projektu

Većini nas su u djetinjstvu roditelji govorili da ne crtamo po zidovima. No, čini se kako Sam Cox nije imao takvo iskustvo. Profesionalno poznat kao Mr. Doodle, Cox je proveo posljednje dvije godine crtkajući po zidovima svoga, 1,5 milijuna dolara vrijednog doma u Kentu. Svaki centimetar, od stropova i zidova do tostera, opremljen je u njegovom prepoznatljivom monokromatskom, ručno crtanom stilu. Prekrivanje čitave kuće crtežima započelo je 2020. godine u spavaćoj sobi. U kratkom videu o svom jedinstvenom domu, britanski je umjetnik u emisiji BBC Breakfast rekao da je buđenje u sobi "neka vrsta raja za mene".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

Nakon što je uredio spavaću sobu, prešao je na ostatak kuće, koji uključuje veliko stubište i podest, kupaonicu sa samostojećom kadom i više spavaćih soba. U kuhinji je čak i štednjak potpuno prekriven crtežima, a Cox priznaje da su ga možda čak i pokvarili crtanjem. 

Što uređenje tvog doma otrkiva o tvom karakteru Možda vas zanima Minimalizam ili više voliš retro? Što uređenje doma otkriva o tebi kao osobi Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

Prema g. Doodleu, ovaj je projekt njegov "najbolji rad". U naslovu objave na Instagramu, umjetnik je rekao da je bilo potrebno 900 litara bijele boje, 401 limenka crne boje u spreju za eksterijer, 286 boca crne boje za crtanje za interijer i 2296 olovaka za izvođenje pothvata. “Želio bih zahvaliti mami i tati jer, otkako su mi dopustili da crtam po zidovima svoje spavaće sobe kad sam bio dijete, želio sam živjeti u imanju potpuno prekrivenom likovima koje sam sam stvorio”, napisao je u drugoj objavi.

Tone inspiracije za uređenje interijera možemo naći u ovom neobičnom i šarenom domu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr Doodle (@mrdoodle)

G. Doodle, koji je u svojim kasnim 20-ima zaludio svijet likovne umjetnosti kada se njegov naizgled razigran rad počeo prodavati na aukcijama po cijenama mnogo višim nego je većina očekivala. Godine 2020. bio je peti najuspješniji umjetnik aukcijski umjetnik mlađi od 40 godina. Mnogi pripisuju pametno brendiranje i moć društvenih medija ključnim elementima njegovih iznimnih postignuća. Naravno, nemoguće je negirati njegovu strast, vjerojatno najsastavniji element od svih njih. Jasno prikazano u segmentu BBC-ja, Cox je rekao da je crtanje “gotovo kao izvantjelesno iskustvo. 

Photo: Instagram @mrdoodle
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bolesno