Life&style
Je li previše toplo u tvom hladnjaku?

Oprez, tvoj hladnjak je vjerojatno previše topao! Evo na koju temperaturu mora biti podešen...

  • Znaš li koja je temperatura u tvom hladnjaku? 
  • Rezultati reprezentativne ankete pokazuju da uređaj nije ispravno podešen za mnoge ljude
  • Stoga tvoj hladnjak možda ima pogrešnu temperaturu

Optimalno podešavanje temperature hladnjaka štedi energiju i novac. Čak i neke namirnice traju dulje kada je temperatura dobro podešena. Ali, što to znači ispravno podešeno? Reprezentativno istraživanje koje je proveo internetski trgovac elektronikom AO.de među 2.000 ispitanika o njihovim navikama kod pohranjivanja namirnica u hladnjak pokazuje da postoji veliko neznanje o tome.

Pokazalo se da je 56 posto ispitanih postavilo hladnjak na pogrešnu temperaturu, a gotovo svaki peti (18 posto) ispitanik čak je priznao da ne zna ni koju temperaturu bi trebao imati hladnjak. Osim toga, 37 posto nije dobro podesilo svoje zamrzivače.

via GIPHY

Nemoj odmah baciti pokvareno mlijeko Možda vas zanima Ukiselilo ti se mlijeko u hladnjaku? S ova 3 trika ga i dalje možeš dobro iskoristiti Rubrika Life&style Life&style

Koja je idealna temperatura u hladnjaku?

Idealna temperatura hladnjaka je između 3 i 5 stupnjeva, a za zamrzivač je -18 stupnjeva ili niža.

Dobro je znati: temperatura unutar hladnjaka varira! Najtopliji je gornji odjeljak s temperaturom između 8 i 10 stupnjeva. U srednjem odjeljku je oko 5 stupnjeva. Donji pretinac ima temperaturu ne više od 2-3 stupnja, a vrata hladnjaka su na temperaturi od 8-10 stupnjeva, slično kao i gornji pretinac.

via GIPHY

Kako skladištiti ulje od sezama Možda vas zanima Ovo ulje nikada ne smiješ držati u kuhinjskom ormariću i moraš ga čuvati u hladnjaku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0