Life&style
Pogreške koje treba izbjegavati kod uređenja interijera

Oprez! Ove 3 pogreške kod uređenja mogu učiniti tvoj dom jeftinim

  • Želiš obnoviti svoj stan, ali i uštedjeti novac? 
  • To je razumljivo i neće biti problema ako pomno isplaniraš uređenje
  • Za početak svakako izbjegavaj ove velike pogreške kod uređenja interijera

Ako voliš redizajnirati svoj dom i isprobavati nove trendove u uređenju interijera, onda vjerojatno znaš za najveći problem: to može postati jako skupo. Stoga ne čudi da se ljudi vole okrenuti jeftinijim alternativama. Nema sumnje, kupovina s buvljaka te jeftini namještaj često izgledaju super elegantno, ali neki dijelovi mogu učiniti da tvoj interijer izgleda jeftinije nego što zapravo jest.

Stoga bi trebala pokušati izbjeći sljedeće pogreške pri uređenju…

1. pogreška: loše obojani zidovi

Što se tiče savršene boje zidova, trebala bi odvojiti vrijeme i dugo tražiti odgovarajuću boju za svoj interijer u specijaliziranim trgovinama ili katalozima. Kad napokon dođe vrijeme za bojanje, svakako bi trebala angažirati profesionalnog soboslikara. Često smo previše umišljeni i jednostavno to radimo sami. Rezultat: pogreške, pruge i neravnomjerno raspoređena boja. Na kraju je sva pozornost na ružnim zidovima, koji ukradu predstavu od tvog estetskog namještaja te obezvrijede cijeli stan.

Kako urediti dom za iznajmljivanje Možda vas zanima 4 dizajnerice dale su najbolje savjete kako urediti stan za iznajmljivanje - i podići mu cijenu Rubrika Life&style Life&style

2. pogreška: nepovoljno svjetlo

Ako nisi uštedjela na svom namještaju i dodacima, moguće je da ti nije ostalo puno novca za rasvjetu. A upravo je svjetlo u stanu jedan od najvažnijih čimbenika za lijep interijer. Nepovoljno osvjetljenje može sobu brzo učiniti previše mračnom ili presvijetlom te spriječiti da skup namještaj pokaže svoj puni potencijal. Ovdje nije poenta kupiti mnogo skupih izvora svjetlosti, nego ih pametno postaviti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home with rue (@homewithrue)

Pruređenje kupaonice Možda vas zanima Prije i poslije: mračnu i tijesnu kupaonicu preuredili su u mini spa za samo 6000 kuna Rubrika Life&style Life&style

3. pogreška: kupuješ isključivo jeftin namještaj i ukrase

Ako namještaj kupuješ uglavnom na buvljacima ili u jeftinim trgovinama namještajem, postoji rizik da tvoj stan na kraju neće izgledati osobito kvalitetno. Savjet: sve je u kombiniranju! Pokušaj pomiješati skupe komade s jeftinim koji privlače poglede. Ovo definitivno poboljšava izgled tvog doma te štedi novac. I ne mora biti skupo, jer mnoge dobre trgovine namještajem nude i sjajne artikle s minimalnom štetom po nižim cijenama.

Photo: Shutterstock

Komentari 0