Life&style

Opet si zaspala?! S pomoću ova tri trika uvijek ćeš se ustati na vrijeme

  • Dolazi nam zima i ustajanje iz kreveta bit će još teže nego je bilo jutros
  • Zato imamo tri savjeta uz koja ćeš istrenirati svoje tijelo da se ne budi - prekasno 

Koliko je zapravo lijepo i ugodno ujutro u toplom, mekom krevetu? Da, točno! Puno previše – stoga često ujutro najmanje dvaput odgodimo alarm kako bismo još barem 10 minuta dremuckale. Međutim, tada odjednom nekako ustanemo pola sata kasnije nego što smo mislile pa često zakasnimo na autobus, dođemo prekasno na posao, a onda smo dodatno još i loše volje jer se nismo uspjele našminkati... Kako bi ubuduće to spriječila, postoje tri savjeta s pomoću kojih ćeš uvijek ustati na vrijeme. 

1. Prestani namještati alarm 

Ako namjestiš svake večeri budilicu, a opet ustaneš prekasno, onda je se radije odrekni. U prvom trenutku ti to možda zvuči nemoguće, ali doista možeš istrenirati svoje tijelo da se probudi bez alarma – i to svaki dan u isto vrijeme. Međutim, moraš se svojski potruditi. Važno je svaki dan ići spavati u isto vrijeme i sljedeće jutro ustati u isto vrijeme. Čak i za vikend! Naravno da ponekad nećemo navečer moći ići spavati u točno zadano vrijeme, ali maksimalno mogući kontinuitet pomoći će nam da nam ustajanje ne bude toliko teško. 

Možda vas zanima Ako radiš ovu grešku jutarnje će te tuširanje uspavati umjesto razbuditi Rubrika Life&style Life&style

2. Povratak staroj školi

Ako se ne želiš odreći budilice, onda nemoj namještati alarm na mobitelu, nego koristi staru dobru mehaničku budilicu (takozvanu „vekericu“). Važno je da nema funkciju odgađanja te da proizvodi najstrašniji mogući zvuk za buđenje. Zvuk „stare“ budilice šokirat će tvoje bubnjiće dovoljno da pravovremeno ustaneš. 

Možda vas zanima Nikako usnuti? Jednostavni trik će ti pomoći da zaspiš za 60 sekunda, možda i manje Rubrika Life&style Life&style

3. Za sve postoji neka aplikacija 

Postoje razne pametne aplikacije koje će ti olakšati buđenje i pomoći ti da ne zaspiš. Na primjer, postoji jedna zgodna – „Alarmy“. Ali, budi oprezna – tu aplikaciju kao da je radio sam vrag. Kako bi isključila budilicu, moraš rano ujutro riješiti nekoliko malih zadataka – poput zagonetke ili fotografije koju moraš napraviti s mobitelom. Dakle, ako ni nakon toga nisi budna, onda ne znamo što više reći… 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0